Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Wasmachine

Was met een volle wasmachine en beperk het gebruik van voorwasprogramma's. Wees selectief met de programmakeuze, ook wat betreft de wastemperatuur. Voor een hoge wastemperatuur moet het verwarmingselement harder werken, dit kost dan ook meer stroom.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
9011
van: poeske
geplaatst op  25-03-2013 / 16:39 uur

wanneer doe je een voorwasprogramma

4655
van: Marieke
geplaatst op  10-11-2009 / 15:24 uur

Ik heb het vakje gewoon dichtgeplakt. Nergens voor nodig en zo voorkom je schimmel. Altijd dus in een zeepbolletje doen!

4653
van: Gertrude
geplaatst op  09-11-2009 / 21:50 uur

Af en toe warm wassen, op 60 graden, is wel beter voor je wasmachine, vertelde mijn monteur mij.

4418
van: Amaro Riele
geplaatst op  21-08-2009 / 07:50 uur

Wanneer je altijd koud wast is het verstandiger het zeeppoeder direct in de trommel te strooien en niet in het zeepbakje. Het is vaak onder invloed van zeepresten in de toevoerleidingen dat er schimmel ontstaat in de wasmachine. Maar vroeg of laat gaat er toch schimmel ontstaan in de zeepbak en toevoerleiding naar de trommel waardoor je was zwarte stippen en vlekken gaat vertonen. Hoe ze de machines schoon houden in gebieden waar ze enkel en alleen met koud water kunnen wassen is mij een raadsel. Misschien stroomt het water direct van de waterleiding in de trommel, maar ik zie toch wel altijd een zeepbak op die koudwatermachines.
Of je moet zo'n Speedqueen hebben met een grote schoep in het midden, daar gaat de zeep direct op de was in de kuip.

4414
van: jeltje
geplaatst op  18-08-2009 / 22:02 uur

heb wel de ervaring toch regelmatig een kookwas te doen i.v.m."schimmelachtige resten die vlekken in de witte was achter laten.

3217
van: yoke
geplaatst op  11-05-2008 / 10:29 uur

Doordat ik hier (in de bergen in Spanje) maar heel weinig elektriciteit heb, is het warmte-element uit de wasmachine gehaald (anders deed ie toch niets). Dit scheelt natuurlijk heel veel in het stroomverbruik. Koud wassen gaat best, en áls ik eens een keertje warm of heet wil wassen, giet ik er gewoon zelf heet water in (alleen voor het wassen, niet voor het spoelen natuurlijk)