Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Regenton

Vang het regenwater op met een regenton. Dit water kan goed gebruikt worden voor de verzorging van planten. Pas echter op bij het gebruiken van dit water voor andere doeleinden, zoals de auto wassen. Er zit bijna altijd zand in dit water, waardoor de lak van de auto beschadigt.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
8729
van: Adriaan Keller
geplaatst op  07-11-2012 / 23:39 uur

Ik heb al jaren een transparante slang(1") 5 cm van de bodem bevestigd aan knie buiten binnen draad 1" npt draad in houten wijnvat getapt slang aan tule en slang naar boven in veerklem
je ziet hoeveel water je in vat is en door de slang in gieter of emmer om te buigen kun je deze snel vullen zonder vuil als de vordt komt slang op grond leggen en ton leeg laten lopen

1841
van: cees beijens
geplaatst op  28-12-2006 / 10:52 uur

houten regentonnen kuipen en handpompen een exclusief recycle product. duurzaam, decoratief, waterbesparend en milieubewust.
www.regentonnen.nl

1745
van: frits
geplaatst op  03-12-2006 / 14:18 uur

Het zand in de regenton bezinkt en komt op de bodem terecht. Ik doe het regelmatig met regenwater mijn auto wassen en het gaat prima.

647
van: Freddy
geplaatst op  29-08-2005 / 15:14 uur

Bij gebruik van de hogedrukreiniger een aanzuigslang gebruiken met een filter en aansluiten op de regenton. Het filter zorgt er voor dat je je auto niet zandstraalt. Zelf heb ik een goedkoop model Karcher en een aanzuigslang is niet echt duur (prijs ben ik vergeten) Het gebruik van een hogedrukreiniger is sowieso goedkoper dan gewoon de tuinslang gebruiken. Je gebruikt weinig water maar je hebt wel een krachtige straal water. Het is wel belangrijk om, bij gebruik van een aanzuigslang, er voor te zorgen dat bij het inschakelen van het apparaat de aanzuigslang gevuld is en dat de drukslang nog niet aangekoppeld is, dit om te voorkomen dat het pomphuis niet 'droog' staat, en daardoor beschadigd raakt.

176
van: Jan de Bie
geplaatst op  30-07-2004 / 22:37 uur

Een eenvoudig regenwaterfilter (bijvoorbeeld de T33 van dBCOM) dat in de regenpijp wordt gemonteerd houdt de ton schoon. Als je ervoor zorgt dat de inloop van het regenwater gebeurt via een buis met omkering aan de onderzijde (rustige inloop) wervelt het zand e.d. niet op. Verder moet het kraantje 5 a 10 cm boven de bodem zitten.