Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Onverwachte uitgaven

Zorg voor een spaarpot om onverwachte uitgaven te kunnen dekken, zoals de bekende wasmachine. Geadviseerd wordt dat deze spaarpot tenminste 3 keer het netto maandinkomen moet zijn. Zorg dat dit bedrag direct en kosteloos opneembaar is.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
9633
van: Femi
geplaatst op  04-12-2013 / 13:26 uur

Wat een dure wasmachine......
Maar een buffer is nooit weg, voorals je ontslag krijgt of als je partner/kind overlijd. Of volwassen word en kinderen krijgt.

8414
van: Paul
geplaatst op  08-06-2012 / 14:54 uur

Wat een cynisch stel zeg, die Rib uit je lijf @ Mariska. Lekker stokerig commentaar over kinderen (Zoals de waard is...). Ik hoop maar dat het grappig bedoeld is, maar ook dan is het niet geslaagd.
En dan Mariska: 31 en hoopt nog 20 jaar te moeten werken. Hahahaha..maak daar maar 35 jaar van. Van welke planeet kom jij?

8413
van: Maurice
geplaatst op  08-06-2012 / 13:25 uur

Kom toevallig op deze Site ...wat een vreemde verhalen mbt kinderen.
Volgens mij gedragen deze zich zoals de opvoeding is....je vrouw is ook wel eens vervelend of niet.? en jij zelf ook?...alles kost geld maar om nou geen auto en kinderen te "krijgen" om te bezuinigen is zielig.
Het is volgens mij meer het niet durven verantwoordelijk te zijn, heb je kinderen, dan moet je zorgen dat je meer gaat verdienen, maar ja dat valt niet mee als je dom en lui bent en blijft.

3833
van: Mariska
geplaatst op  29-12-2008 / 20:46 uur

Ik kan me vinden in de punten van Rib uit je Lijf. Als je echt poen wil overhouden moet je twee dingen niet bezitten. Kinderen en een auto. Dat zijn de grootste opvreters die je maar bedenken kan. En een auto brengt je nog van A naar B, maar kinderen brengen je naar de rand van de financiële en emotionele afgrond. Toch ben ik ook weer blij met mensen die dat allemaal als belachelijk en egoistisch afdoen. Ik ben heel tevreden als ik zie dat er weer een paar collega's zwanger zijn. Mijn AOW-premie moet ook betaald worden. En als er geen nieuwe consumentjes geboren worden zal ik ook mijn welvaart verliezen. Dus ook voor mijn bestwil, fok er lustig op los! Ben nu 31 lentes. Ik hoop nog 20 jaar te moeten werken. Dan koop ik met mijn partner ergens in een mooi mediterraan land voor een habbekrats een mooi huis, leer de taal en ga ik mijn vergaarde poen opmaken tot het pensioen en AOW mij ten deel valt. Daarvan kun je als spaarzame borst in een Zuid-Europees land prima leven. IJs en weder dienende uiteraard want gezondheid gaat boven alles. Maar als het even kan taaien wij af uit dit deze uitzuigersdelta aan de Noordzee. Met zijn enge Minister voor Gezinszaken die graag voor je bepaalt wanneer je het beste zwanger wordt.

Moraal van dit verhaal. Wie geld over wil houden neme geen kind of auto en zit straks lekker op zijn gat in de spaanse zon.

P.s. Denk niet dat kinderen je ouwe dag komen opleuken om financieel voor je zorgen; dat doen ze namelijk niet. Die hebben het dan weer veel te druk met hun eigen kinderen. Daar mag jij dan gratis op gaan passen.

3797
van: Remco
geplaatst op  14-12-2008 / 15:47 uur

U bent zelf ook kind geweest

3564
van: Paul
geplaatst op  30-09-2008 / 20:58 uur

Sorry, ik bedoel Mimssy

3563
van: Paul
geplaatst op  30-09-2008 / 20:57 uur

@ mimmsy; heb je niet door dat je voor de gek gehouden wordt? Zelf zie ik de humor er wel van in!

3562
van: mimssy
geplaatst op  30-09-2008 / 19:31 uur

jee wat een gefrustreerd iemand hieronder zeg.....niet normaal meer zeg

3510
van: Rib uit je lijf
geplaatst op  11-09-2008 / 22:01 uur

Opgroeiende kinderen zijn duur en kosten vaak een rib uit je lijf en nooit tevreden. Ik heb even een paar punten op een rij gezet waarom geen kinderen te nemen als je leuke dingen wilt kunnen blijven doen met je dubbele inkomen.

Ten eerste: Kinderen hebben geen humor. Kinderhumor is gewoon van een belabberd, zielig en betreurenswaardig niveau. En toch word je geacht mee te lachen.

Ten tweede: Ze zijn vervelend in de supermarkt. Iedereen die wel eens winkelt, heeft geen verdere uitleg nodig.

Ten derde: Kinderen zijn egocentrisch, ze beschouwen zichzelf als het middelpunt van het universum. Hebben sommige volwassenen overigens ook last van.

Punt vier: Kinderen kosten je een rib uit het lijf. Kleren waar ze om de haverklap uitgroeien en die ook nog eens van een duur merk moeten zijn, een fiets, een brommer en eigen computer. Het Nederlandse Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting rekende ooit uit dat één kind ongeveer 18% van het netto-inkomen kost, twee kinderen 26% en drie 33%.

Nummer vijf: Vriendschappen gaan vaak ten onder als er kinderen zijn gekomen. Alles draait om de pasgeboren koter(s).

Ten zesde: Kinderen nemen je identiteit af. Het leven draait om hen.

Punt zeven: Kinderen zijn niet enkel puur, eerlijk en onschuldig, maar ook wreed, berekenend en soms kwaadaardig.

Ten achtste: Kinderen zijn slecht voor dieren. Kinderen gooien met stokken naar honden, aaien goudvissen, smakken een konijn op de grond en leggen een katje in de poppenwieg.

Nummer negen: Ze verpesten het interieur. Je dure bankstel wordt door hen vakkundig ten gronde gericht.

En tenslotte punt tien: Kinderen smijten zo je goed bedoelde opvoeding overboord. Ze gaan aan de zuip, drugs, komen met een verkeerde vriend(in) thuis of belanden op het politiebureau.

Bovendien heeft een onderzoek uitgewezen dat mensen zonder kinderen gelukkiger zijn dan mensen met kinderen. Tenminste, zo lang die kinderen thuis wonen.

3427
van: Cathy Duchenne
geplaatst op  13-08-2008 / 09:19 uur

Met boodschappen doen kan je vaak kooppunten kopen.Daarvan kan je bij de betreffende supermarkt voor boodschappen doen. Of inwisselen voor geld. Dit loop aardig op soms wel 200 of 300 euro Ik spaar dit op en kan 2x per jaar b.v. met de feestdagen die toch al zo duur zijn de extra boodschappen doen.

3425
van: Sussn
geplaatst op  13-08-2008 / 08:48 uur

Ik probeer ook zoveel mogelijk te besparen, maar ik weet gewoon niet meer waarop. Sparen, ik doe mijn best, maar heb mijn 'spaargeld' toch iedere maand weer nodig.

En nog een baan? Ik en mijn man werken allebei en we hebben 1 kind (2e op komst), dus echt tijd over heb ik niet..

3168
van: Gul
geplaatst op  20-04-2008 / 13:07 uur

Bij een vast inkomen altijd 10% sparen voor de mindere tijden.... onverwachte uitgaven

3158
van: wesley
geplaatst op  18-04-2008 / 15:54 uur

voor mensen met een laag inkomen die toeslagen van de belasting ontvangen
denk gewoon aan de oude sok van grootmoeder je ontvangt geen rente maar hebt wel spaarcenten
je kunt er dan inderdaad geen nieuwe auto van kopen maar das toch niet mogelijk met een laag inkomen

3157
van: wesley
geplaatst op  18-04-2008 / 15:52 uur

op een spaarrekkening zetten is niet altijd wijs en voorall niet voor mensen die huur of zorgtoeslag ontvangen want spaar je te veel dan kun je eind van het jaar weer aan de belasting af gaan geven en ben je de toeslagen kwijt

2819
van: what\'s another year
geplaatst op  11-01-2008 / 19:47 uur

We hebben 46000 euro spaargeld en 42000 euro beleggingen en 100000 euro overwaarde op de woning, en gaan 7 keer per jaar op vakantie (intercontinentaal 1x), kopen altijd een nieuwe auto, nieuwe kleren, in december 6x restaurant bezocht, enzo enzo,
en toch vinden we dat we heel sober leven verder dat wel

2758
van: Kerstman
geplaatst op  24-12-2007 / 21:51 uur

Tip: zet al je uitgaven (hoe specifieker hoe beter, wel geordend) op papier.
Tip: zet boodschappen op papier en ga dan pas naar de supermarkt. Zo voorkom je dat je onnodige dingen koopt

2755
van: Pauline
geplaatst op  21-12-2007 / 10:05 uur

3x het netto maandinkomen?? Dat is wel erg ambitieus hoor (tenminste, ik neem aan voor de meesten van ons)!
Tip; pin op maandag een weekbedrag, waar je het van moet doen. Stop op zondag het restbedrag in de spaarpot. Zit er meer dan 20 Euro in de spaarpot, breng het naar de bank en laat het op een spaarrekening storten. Zo lukt het om genoeg achter de hand te hebben. Wij hebben als spaarrichtlijn altijd 300 Euro. Want wie zegt dat die 'nieuwe wasmachine' dan ook echt nieuw moet zijn?

Succes met sparen iedereen!

1672
van: Katrien
geplaatst op  03-11-2006 / 12:04 uur

Ik stem volledig in met Christine : sinds 2 jaar ben ik gescheiden, maar met alimentatie naast mijn loon. Na de eerste paniek (wij hadden een ruim inkomen) ben ik beginnen opschrijven en budgetteren : hoe duur is het leven en heb je het allemaal nodig ? Met wat creativiteit leef ik ineens veel goedkoper, we zijn gelukkiger en ik houd over. Ik weet welke uitgaven/rekeningen er zeker aankomen. En voor de rest : eventjes wachten op promoties, prijzen vergelijken ...en zeker nee zeggen tegen al die opgedrongen producten en merken. Die maken je echt niet gelukkiger

758
van: christine
geplaatst op  06-10-2005 / 16:15 uur

ik heb echt geen hoog loon en ben alleen met drie kinderen. Ik kreeg op de 9 jaar dat ik alleen ben ook geen alimentatiegeld van de vader. En ik spaar nog elke maand. Gewoon: democratisch eten kopen, kliekjesdag twee maal per week, tweedehandskledij en -boeken, veel zelf maken en repareren, deo ipv parfum, en geen auto! Ik vind zo leven echt leuk en plezant. Wat heb je aan gewoon een winkel binnenstappen en kopen zonder nadenken. Da's geen sport! ;-)

743
van: Lia
geplaatst op  30-09-2005 / 13:52 uur

Sparen waarvan alles is duurder geworden en de lonen stijgen niet mee.
We leven al zo zuinig mogelijk.
Wat kunnen we nog meer doen?

701
van: 6833456788
geplaatst op  17-09-2005 / 19:10 uur

Thank you very much!

696
van: Ruud
geplaatst op  15-09-2005 / 16:37 uur

Als je zo weinig verdient om een deel van je inkomen te kunnen sparen, dan moet je zien dat je een paar uurtjes per week kunt bijverdienen.

We hebben een jaar of wat geleden onze uitgaven grondig gesaneerd, zodat we per maand voldoende kunnen sparen en we niet hoeven te lenen voor een nieuwe wasmachine en dergelijke.

428
van: adriana
geplaatst op  01-03-2005 / 10:15 uur

dus.....wie heeft hierover leuke ideeën?

357
van: Jannie.
geplaatst op  17-01-2005 / 15:08 uur

'Geef de keizer, wat des keizers is', maar die vraagt wel érg veel! Sparen? Waarvan dan? Ik kan niet zuiniger leven dan ik al doe. Op vac. ga ik nooit, draag afdankertjes van anderen. Een klein buffertje aanleggen is al een hele zware opgave.

306
van: J.Martens
geplaatst op  14-12-2004 / 17:51 uur

Is er nog wel ruimte voor wat opzij zetten, of te sparen.
Het is allemaal gemakkelijk gezegd, maar het gaat nog slechter worden.
Dus sparen of wat opzij leggen is er niet meer bij.
We worden straks ook een ontwikkelingsland als het zo doorgat.