Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Tweedehands kopen via internet

Er zijn diverse mogelijkheden op internet om tweedehands spullen te kopen tegen een geringe prijs. Een kwalitatief goede, overzichtelijke en grote site is Marktplaats. Hierop staan, per zeer uiteenlopende, categorieën, honderden tot duizenden advertenties. Heb je iets leuks gevonden wat je echt nodig hebt, dan kan je vervolgens gaan onderhandelen over de prijs. Je kan bieden, door op de pagina je bod achter te laten. De verkoper ontvangt vervolgens een e-mail met daarin de internetlink naar de pagina waarop jouw bod staat. Voor de rest spreekt het voor zich. Wanneer je met de verkoper de koop bent overeengekomen, moet je het product nog thuis zien te krijgen. Indien je overweegt de thuisbezorging via de post te laten lopen, hou dan rekening met de bijkomende bezorgkosten. Maak hierover duidelijke afspraken, aangezien deze kosten meestal voor rekening van de koper zijn. Vaak is het makkelijker dan ophalen, echter niet altijd mogelijk of goedkoper.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
5365
van: Jo
geplaatst op  22-06-2010 / 11:30 uur

Ik merk dat, nu ik minder te besteden heb, ik veel kieskeuriger word met wat ik koop. "Net-niet"-spullen komen er niet meer in. Daardoor hangen er in mijn kast nu veel mooiere kleren dan een paar jaar terug, toen er meer geld binnenkwam! Je kunt je geld immers maar één keer uitgeven en elke uitgave hakt erin.

Dus veel kieskeuriger geworden. Ik koop via MP maar nog meer via EB. Tip: vraag de verkoper naar de afmetingen van het kledingstuk (in cm's of inches)zodat je zeker weet dat het past. Maten kunnen overal verschillend vallen, dat zegt vaak niet alles.

2075
van: clytamnestra
geplaatst op  05-03-2007 / 00:37 uur

gelukkig is het percentage 'rotte appels' op marktplaats niet heel hoog, maar ik koop daar toch liever alleen spullen die ik zelf op kan komen halen. alles wat via de post moet komen koop ik liever via ebay.

natuurlijk altijd je gezonde verstand bewaren en wegblijven bij aanbiedingen die te mooi om waar te zijn lijken. ook natuurlijk opletten of de vraagprijs niet veel te hoog is.

1848
van: wafri
geplaatst op  01-01-2007 / 11:31 uur

Via marktplaats heb ik al heel wat gekocht.
Door mijn handicap kan ik helaas niet in kringloopwinkels of rommelmarkten rondkijken, het is daar zo vol gepropt dat het erg rolstoelonvriendelijk is.
Ik heb geen slechte ervaringen met de verkopers op internet maar er gaat vaak een lange mailwisseling vooraf. Heel vaak komen de verkopers hier in de buurt het zelfs thuis brengen en meubels worden op zijn plaats gezet. Andere kleine dingen kan ik betalen na ontvangst en meestal delen we de verzendkosten.
1 keer heb ik iets vooraf betaald ( 3 euro) en na 2 weken was er nog niets binnen, de verkoper heeft het toen opnieuw opgestuurd.

1549
van: Ivan van Sichem
geplaatst op  20-09-2006 / 11:33 uur

Ik koop als antilliaan al jaren mijn kleding in de diverse krinloopwinkels. Niet alleen mijn broeken en shirts, maar ook rokken en laarzen. Als man vind ik deze kleding nu eenmaal heerlijk dragen.

311
van: KáJé
geplaatst op  14-12-2004 / 20:46 uur

Het kopen van goederen op "marktplaats" heeft een nadeel: veelal moet er vooraf geld overgemaakt worden en ook hier zijn de bekende "rotte appels" zeer aktief ! Koop alleen in eigen regio, zodat je de gekochte waar op kunt halen ! Wél zo veilig !!