Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Kringloopwinkels

In de kringloopwinkels worden nog goed(e) en werkende tweedehands spullen aangeboden tegen zeer zachte prijzen. Je hebt er een ruime keuze aan meubilair, huisraad, speelgoed, boeken en apparatuur. TV's en wasmachines worden veelal verkocht met garantie. Er is vaak een kledinghoek, waar nog prima blouses of keurige jasjes klaar hangen voor een tweede leven. Noem maar op, je kan er de meest verassende dingen tegenkomen.

Besparing van het milieu begint bij het bevorderen van hergebruik. Dit doen de kringloopwinkels door producten gratis in te nemen en zelfs vaak gratis bij je op te komen halen. Vervolgens worden de producten vriendelijk prijs in de winkel aangeboden. (dus wanneer je iets inlevert, krijg je er geen geld voor, maar het kost ook geen geld).

Niet alle kringloopwinkels zijn even goedkoop. Enkele hebben een wat commerciëlere insteek. Over het algemeen kan je hier ook niet je oude en kapotte spullen inleveren zodat ze verder worden gedistribueerd voor de milieuvriendelijke afvalverwerking. In welke kringloopwinkel je ook rondloopt, duur is het zeker niet!

Voor een overzicht van kringloopwinkels, zie: deze site.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
11850
van: Paulina Zizi
geplaatst op  20-01-2017 / 00:50 uur

Vroegen konden mensen met een laag inkomen nog bij een kringwinkel iets nuttigs kopen maar tegenwoordig zijn kringwinkels vaak duur, heel veel dingen zijn zelfs duurder dan in de winkel. Tja, nu lijkt het wel of kringloopwinkels voor de "rijke" mensen bedoeld is wan mensen met een laag inkomen kunnen het daar niet meer betalen. Alleen echt waardeloze dingen die zelfs een dakloze niet zou willen worden zogezegd goedkoop geprijsd. Triestig hoor ...

11847
van: noor
geplaatst op  16-01-2017 / 16:10 uur

De kringloopwinkels hebben maar een doel: geld verdienen. Het is big & booming business. Als je dat in je achterhoofd houd, kun je bij sommigen nog wel iets vinden. Ik 'doe' het al heel lang, dat kringloop-shoppen en ik zie het per jaar achteruit gaan. Veel rotzooi (geen rommel, maar echte rotzooi) voor idiote prijzen. Er wordt in bulk verkocht aan lieden die 's ochtends met de bestelbus klaar staan, en/of dingen laten merken als zijnde verkocht. Het mooie of waardevolle dat overblijft gaat naar het personeel, en de rest gaat in de verkoop. Ik ben ermee gestopt, en zal er ook nooit iets heen brengen. In elke gemeente zijn weggeefwinkels waar de minder bedeelde in ieder geval nog iets aan hebben. Dat doe ik dan liever..

11681
van: Karin
geplaatst op  17-06-2016 / 13:34 uur

Het is te gek voor woorden dat met die prijzen.. onthoud dat alles gratis dus altijd 100% winst plus subsidie vanuit gemeentes werken met vrijwilligers waar ze ook nog eens 768.00 voor vangel per vrijwilliger stelletje oplichters dat zijn het .. en als je damniet ook nog eens 225 00 voor een kast van oma durft te vragen .. nee klopt geen bal van IKEA DOET HET GOOR GOEDKOPER EN IS NIEUW ... DAN ZAL JE WAARSCHIJNLIJK NU ROEPEN KINDER ARBEID.. NEE MAF MENSEN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING MAG HET WEL GEBRUIKEN ....

7586
van: B
geplaatst op  10-01-2012 / 22:10 uur

Koop meubels voor een klein bedrag en knap ze op en verf ze in je eigen favoriete kleur.
Je kunt ook je eigen meubels opknappen met je favo kleur of bijwerken met een likje verf. ( action)

6444
van: Sharona
geplaatst op  30-05-2011 / 10:33 uur

Geweldig!!..kleding kopen bij de kringloop en complimenten krijgen dat je er leuk uit ziet. Uitverkoop-kringloop-marktplaats (typ in, gratis af te halen, op te halen etc.!) heb er al heel wat mooie spulletjes op kunnen halen!!..mooie banken en stoeltjes bijv.
Succes ermee, je kunt je geld maar een keer uitgeven toch!

4630
van: mirjam
geplaatst op  02-11-2009 / 10:46 uur

Hallo,

Wat onzettend vervelend om te lezen dat jullie de Kringloop te duur vinden , wij zijn inmiddels een Kringloop gestart en wij houden de prijzen klein , maar mocht er onerhoopt iets opdoen, zoals nu bij ons het geval wij zijn net gestart en huren een pand, maar tot overmaat van ramp hebben we gigantische stank overlast van eeen viszaak naast ons, nu moeten wij dus helemaal opnieuw gaan starten en alles wat nu in de winkel staat naar de stort brengen omdat alle lucht in de spulln zit dit gaat ons enorm veel geld kosten en zijn ook wij verplicht om onze artikelen iets duurder te maken, maar dan wordt het per artikel verdeeld en zal het voor U haast niet merkbaar zijn maar dingen die opgehaald worden voor niets moeten wel wat opleveren en de benzinekosten moeten er zoiezo uitgehaald worden, k, weet niet of daar al iemand aan gedacht heeft?

4493
van: THEODORA
geplaatst op  21-09-2009 / 21:08 uur

Koop altijd wissellijsjes bij de Kringloop , zoals laatst een voor 5 EURO prachtige rand er omheen plaat was wat minder, zelf wat geschilderd in de kleuren van mijn slaapkamer en heb het ingelijst.. ben er reuze blij mee, je kan zelf ook collage's maken van woontijdschriften , op maat maken en inlijsten je hebt iets aparts en niet te duur..

4276
van: CdeVries
geplaatst op  24-05-2009 / 16:11 uur

Vandaag ben ik eens over een grote jaarmarkt gelopen van tweedehandse goederen ook was daar kleding te koop sommige waren 1 euro per stuk natuurlijk moet je goed zoeken om iets moois te vinden maar er zit altijd weliets tussen voor weining geld.

Deze markt vroeg ook geen intree-geld.

4210
van: anna
geplaatst op  22-04-2009 / 09:31 uur

Ook ik heb de zelde ervaring als Maria. Ik heb bij ons in Zwolle kasten zien staan van 300 euro. Dit was geen uitzondering. Het was mij opgevallen dat de prijzen in korte tijd veel hoger zijn geworden. Een half jaar geleden koste een strijkplank nog maar 3,50. Inmiddels betaal je 10 euro.


3978
van: Kringloop Leerdam
geplaatst op  25-02-2009 / 10:30 uur

Stichting Kringloop Leerdam werkt met een team van 35 vrijwilligers voor goede doelen.
Wij hebben een grote, mooie winkel van 1700 vierkante meter met alleeen maar mooie artikelen tegen een lage prijs.
Nieuwshierig, www.kringloopleerdam.nl

3804
van: cathy
geplaatst op  16-12-2008 / 22:41 uur

Onbetaalbaar en vaak kapotte rommel, zoals bij Piekfijn van Roteb in Rotterdam. Bah, dat is gewoon niet leuk meer als je niet meer te besteden hebt dan een minimum inkomen...

3802
van: nynke
geplaatst op  15-12-2008 / 21:13 uur

beste maria, helaas moet ik je gelijk geven, de kringloop is niet echt goedkoop meer, de prijzen staan vaak niet meer in verhouding met het product, en als je opzoek bent naar een vlotte bank etc kun je die bijna niet meer in een kringloop vinden, ik vind het wel erg jammer, vroeger kwamen we er regelmatig.

3301
van: Joan
geplaatst op  09-06-2008 / 12:11 uur

Beste Maria, het meervoud van euro is euro's en niet dat verfoeilijke euries.... Tip, ga gewoon eens naar een andere stad om een Kringloop winkel te bezoeken. Wellicht dat ze daar goedkoper zijn!

2902
van: Maria
geplaatst op  05-02-2008 / 18:17 uur

Hoe durft u te zeggen dat kringloopwinkels niet duur zijn.
Om een voorbeeld te geven, onze plaatselijke kringloop winkel te Franeker heeft een kast staan met een prijskaartje van 450,00 euries.
Ik heb hen gevraagd of zij tegenwoordig een antiekzaak vertegenwoordigen.
Het zelfde met een koperen ketel waar ik naar op zoek ben, 60 eurie moest dat ding opleveren.
Een kachel van 275 euries.
Een tweedehands matras van 45 euo die men voor dat geld nieuw koopt bij de leenbakker.
Dergelijke spullen krijgen zij gratis.
Ik kan me ook niet aan de indruk ontrekken dat de kringloop juist is opgezet voor de wat minder bedeelden in de samenleving.
Mijn inziens zijn dit ook absoluut geen kringloop prijzen meer, maar prijzen die men vindt in een goede tweedehands winkel, die dergelijke producten zelf in moeten kopen.
Ik vind de kringloopwinkels dan ook steeds meer schandalige prijzen hanteren.

Maria

2062
van: klaas
geplaatst op  28-02-2007 / 19:36 uur

verassende dingen? crematieovens ofzo?

1646
van: Willianne
geplaatst op  30-10-2006 / 12:32 uur

Ik mag graag even snuffelen in een kringloopwinkel, omdat ik dsar vaak wel heel aparte stukken vind en niet zo n behoefte heb om me volgens de laatste mode of een bepaalde leeftijd te kleden. Dus zo af en toe na veel gesnuffel haal ik er altijd wel iets tussen uit. Willianne.

1152
van: Willemijn
geplaatst op  03-03-2006 / 10:48 uur

Erg goedkoop kleding kopen kan ook bij het leger des heils

382
van: heleen
geplaatst op  05-02-2005 / 19:50 uur

Heerlijk ja, die kringloopwinkels. Als ik zelf zo'n winkel had, noemde ik hem DE TWEEDE KANS. Ik ben volgens mijn huisgenoten min of meer recyclegestoord, waarop ik dan weer pareer dat dat altijd nog beter is dan verslipziek, Ik ben over hergebruik van goederen zo enthousiast dat ik besloten heb in onze plaatselijke kringlopwinkel wat vrijwilligerswerk te gaan doen. Enig. Ik zal echt nooit iets weg doen zonder eerst na te denken of ik er nog een goede bestemming voor kan vinden. En meestal weet ik er nog wel en adresje voor.

272
van: Martine
geplaatst op  12-11-2004 / 10:57 uur

Doordat ik zoveel ben afgevallen moest ik allemaal nieuwe kleren. Ik loop nu in de leukste, vlotste, modernste én goedkoopste kleding!!! Allemaal van de Kringloopwinkels in de buurt!Heerlijk is het complimentjes te krijgen en bij me zelf te denken dat de hele outfit een paar euro kost:-))

42
van: henriëtte
geplaatst op  07-06-2003 / 19:00 uur

Heerlijke winkels .Wat je daar vindt aan mooie dingen voor een leuke prijs kan een mens helemaal blij van worden .