Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Duivenvoer als maaltje

De 58-jarige Gerben Hoekstra uit Veendam smult van een bordje duivenvoer. De Groninger wil van dit voer meel laten maken, zodat er brood van kan worden gebakken. Hiermee denkt hij een oplossing voor de hongersnood in de derde wereld te hebben. "Dit voedsel is goedkoop en voedzaam. Ik eet het zelf al elf jaar. Sindsdien ben ik praktisch nooit meer ziek geweest en voel me er goed bij", vertelt Hoeksma. "Ik heb geen last van oudemannenkwaaltjes."De Veendammer is op zoek naar een bakker die het brood voor hem kan bakken. "Duivenvoer smaakt een beetje zoetig. Het valt in dezelfde smaakcategorie als Brinta en havenmout. Er zitten 26 verschillende ingrediënten zoals granen, zaden, peulen, maïs en zonnebloempitten in. Per jaar ben ik er nog geen 20 euro aan kwijt."
foto: Francois Wieringa bron: De telegraaf (25 maart 2003)

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
6234
van: Sofie
geplaatst op  21-04-2011 / 01:59 uur

Ja erg hè! Eet die man jaren lang gezond (naar zijn idee) en dan is \\\'ie zo aan z\\\'n eind gekomen. Triest toch.

4821
van: Herman
geplaatst op  16-01-2010 / 05:04 uur

Mensenvoeding is rotzooi
Duivenvoer is gezonder dan de troep die wij eten.
Hij at het geweekt heb ik gelezen.

2077
van: clytamnestra
geplaatst op  05-03-2007 / 01:03 uur

klinkt als een soort van musli, maar dan blijkbaar goedkoper, wat misschien ook aan de slechtere kwaliteit van de ingredienten zal liggen (mensenvoeding is a-kwaliteit en diervoeding b-kwaliteit).

maar aangezien ze in afrika en andere hongergebieden voor zover ik weet geen overschot aan vogelvoer hebben ben ik bang dat er nog wel even honger blijft bestaan in de wereld.

1092
van: angelique
geplaatst op  28-01-2006 / 15:39 uur

er komt in het persbericht niet duidelijk naar voren,hoe het duivenvoer genuttigt wordt,gekookt,rauw,of geweld in heet water?? en het malen ervan dat kan men zelf doen in een afstelbare koffiemolen,ik ga het eens zelf doen en bak een brood. groetjes.

198
van: jobbus
geplaatst op  06-09-2004 / 19:23 uur

en nu is ie gevonden in de gracht!!! hoor ik net op SBS