Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Groentehapje

Zoals bij de kant en klare fruithapjes zijn aan de kant en klare groentehapjes ook extra suikers toegevoegd.

Biologische hapjes zijn gemaakt van groenten welke zijn geteeld zonder gebruikmaking van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Het e.v.t. vlees in deze potjes is van scharrel vee, dat alleen biologisch voer heeft gekregen.

Wanneer je een groente hapje zelf maakt; was de groente goed. Kook, blancheer of stoom de groente tot het voldoende zacht is en makkelijk te pureren. Het kookvocht kan worden gebruikt bij het pureren. De eerste hapjes moet zo fijn zijn dat het bijna vloeibaar is, als dikke soep.

Maak een eerste babyhap niet met groenten uit de gangbare pot groente voor volwassenen. Hierin zitten te veel kruiden en zout. Voeg dus ook geen extra zout en kruiden aan de babyhap toe, de nieren van je baby kunnen dit nog niet verwerken. Afgezien van de à la crèmesoorten kan je wel diepvries groenten gebruiken. Geef ook geen kool, prei, ui, knoflook of andere gas vormende groente, dit kan krampjes veroorzaken.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
6212
van: evelien
geplaatst op  07-04-2011 / 08:50 uur

@ loes; fijn die kokhals reflexen.. met kleine stukjes in het eten, blijft er niets binnen!
nee hoor.. goed pureren is echt nodig!

6181
van: Papa
geplaatst op  26-03-2011 / 10:37 uur

Helemaal eens met Loes! Zie mijn reactie op het eerdere artikel over fruithapjes.

4461
van: loes
geplaatst op  08-09-2009 / 11:00 uur

Ik ben helemaal fan van de rapleymethode. Je kookt gewoon je groenten en in plaats van het tot smurrie te verpulveren geef je het gewoon in de hand. Kleintjes kunnen er dan lekker op kauwen, sabbelen en ontdekken. Kinderen tot een jaar hebben van nature een kokhalsreflex dus verslikken is zo opgelost. Kijk eens op www.borstvoeding.com, daar staat een heleboel info over deze vorm van babyvoeden.

596
van: Barbara
geplaatst op  21-07-2005 / 09:27 uur

Ook voor de groentehap geldt: wacht totdat je kindje 6 maanden is ivm de schade voor de darmen.