Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Speelgoed zelf maken

Het allergoedkoopste speelgoed is zelf gemaakt én van rest- en gebruiksmaterialen. Hou het wel veilig. Dus geen scherpe randen, hoeken en punten, geen kleine losse onderdelen in verband met verstikkingsgevaar. Wel splintervrij en glad materiaal, goed te reinigen.

Leuk voor baby's

Span boven de box een lijntje, hang er met lintjes wasknijpers aan. Klem in de wasknijpers bijvoorbeeld een doekje, plastic beker van het camping servies, nieuwe keuken spons, aluminium folie, papier etc. Leuk om naar te kijken, verrassend om aan te voelen en eenvoudig om te veranderen. Logisch maar toch, hou altijd de veiligheid van je kindje in de gaten!

Mobiel voor bij/boven het bedje

Maak een vrolijk gekleurde mobiel om lekker naar te kunnen kijken vanuit het bedje. Knip van gekleurd papier of glossy folders bijvoorbeeld verschillende vruchten vormen. Iedere vorm knip je dubbel die je voor het verkrijgen van het 3-D effect kruislinks aan elkaar bevestigd. Dit doe je door in het spiegelbeeld een half knipje te geven en beide delen in elkaar te schuiven. Vervolgens bevestig je trapsgewijs de appel, peer banaan, tros druiven etc. met touwtjes aan rechte houtjes (saté prikkers, rechte takjes, gratis verf roerstaafjes etc.).

Leuk voor peuters

Scheuren van papier is al vroeg een favoriete bezigheid met papier. Door het kneden en scheuren van papier, leren ze de vorm van materialen bewust te veranderen. Wanneer er al heel wat snippers en gefrommelde papierpropjes zijn gefabriceerd, kan je deze in een oude schoendoos bewaren voor een volgende keer. Lekker graaien in een doos met eigen gemaakte snippers is ook geweldig.

Een collage van eigen gescheurde plaatjes uit de speelgoed catalogus, is voor de kleine kunstenaar een sieraad aan de (slaap)kamerwand.

Kijk, precies hetzelfde!

Zoek van verschillende artikelen een tweede die qua vorm, kleur en materiaal hetzelfde zijn. Voorbeelden hiervan zijn; bekers, (tennis)ballen, blokjes, touwtjes etc. Leg een artikel voor je kindje neer en nodig uit om de tweede erbij te leggen. Doe het eerst samen en zeg iedere keer "kijk, precies hetzelfde!" uiteindelijk zal de bedoeling duidelijk worden.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
6060
van: wendy
geplaatst op  20-02-2011 / 08:17 uur

Voor grotere kinderen: van grote dozen hele huizen maken, leuk laten beschilderen. Vraag om grote dozen bij winkels die oa. witgoed verkopen.

Brooddeeg maken, ook erg leuk. Je kunt brooddeeg een paar dagen bewaren in de koelkast. Eventueel kleuren met bijvoorbeeld rode bietensap (word rose)of met een beetje chocoladepoeder.

Gisteren hebben we 'gereedschap' geknutseld met wat karton (gewoon van verpakkingen) en aluminiumfolie. Was leuk om samen te maken en er word nog een dag of wat mee gespeeld.

Steentjes zoeken buiten en die samen beschilderen en eventueel een wrijfplaatje erop. Echte gelukssteentjes. Ook leuk als klein kadootje. (al valt deze misschien meer in de catogorie knutselen met kosteloos materiaal)

3466
van: Kritisch
geplaatst op  23-08-2008 / 18:55 uur

Ja tuurlijk vooral aluminiumfolie boven het bed van je kindje hangen. Beetje gek geworden? Je weet toch dat kinderen alles in hun mond stoppen?

103
van: T. Kooistra
geplaatst op  07-03-2004 / 21:10 uur

Ook leuk voor baby's: vul een klein flesje met rijst. Garant voor veel speelplezier!