Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Boodschappentas

Neem een boodschappentas van huis mee. Deze kan op de heenrit gebruikt worden om de lege flessen in mee te nemen. Door bij de kassa geen plastic boodschappentas te hoeven kopen bespaar je per jaar ongeveer het volgende uit: 0,20 euro * 52 weken = 10,- euro. Toch de boodschappentas vegeten? Neem dan een kartonnen doos. Deze liggen vaak in de toegangshal, of in de supermarkt zelf. Thuis kan de doos weer goed worden gebruikt om het oud papier in te verzamelen.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
11505
van: Cindy
geplaatst op  21-02-2016 / 10:01 uur

Vanaf jan. 2016 mogen plastic zakjes niet meer gratis worden weggegeven, ik vind dat een goede zaak! Dus je 'moet' haast wel van huis uit je tas meenemen. En idd, je kunt mooi de lege (statiegeld) flessen er in mee vervoeren naar de winkel.
Ik heb ook al een paar jaar van die opvouwbare tasjes standaard in m'n tas, jas & auto liggen. Voor de 'onverwachte' (voorzover je onverwacht boodschappen gaat doen) IDEAAL & zijn ze vies: gooi je ze ff bij in de wasmachine.

En over de pedaalemmerzakjes: Ik heb hier ook pedaalemmerzakjes (gewoon gekochte), maar die gooi ik op kop leeg in de grote broer (= de container), kijk 'm na op gaten/scheuren & doe em gewoon terug in de afvalbak. Zo kun je er veeeeel langer mee doen!

4501
van: Sammy
geplaatst op  23-09-2009 / 20:15 uur

Bij de Lidl en Aldi is geen dozenbak, maar daar verplaats ik de artikelen van de ene naar de andere doos als er niet zoveel meer in zit. Die doos gebruik ik dan en thuis kan ie mooi voor t papier, plastic, blik en glas gebruikt worden dat hier wekelijks bij de straat gezet kan worden.

4154
van: janny
geplaatst op  04-04-2009 / 20:59 uur

Ik probeer ook zo weinig mogelijk plastic tasjes aan te nemen, maar ontkom er niet altijd aan. Ik heb vaak een tasje mee die je op kan vouwen, net als iemand anders hier. Plastic tasjes die ik wel krijg, gebruik ik opnieuw. Bv als ik in de auto wat te eten en drinken meeneem, kleine tasjes gebruik ik voor de viezigheid uit de kattenbak, en grotere tassen gebruik ik opnieuw voor boodschappen of om iets ergens mee naar toe te nemen.

4150
van: Anneke
geplaatst op  04-04-2009 / 12:08 uur

Ik heb standaard altijd twee kleine stoffen tasjes in mijn handtas, goed plat opgevouwen , weegt niks en neemt haast geen plaats in..Het verbaast me altijd weer dat mensen , als ze boodschappen doen geen tas meenemen, zie het dagelijks op mijn werk en kopen weer zo'n plastic tas.. Maar ze kunnen hem altijd van me lenen...

3918
van: Corine
geplaatst op  01-02-2009 / 14:58 uur

In de supermarkt koop ik nooit tasjes, maar neem zelf een tas mee. In een kleding winkel let ik meer op de grote van de tas: is ie groot genoeg voor in de pedaalemmer of het wc-prullenbakje? Dan neem ik een tasje bij mijn aankoop en anders niet. Scheelt mij in ieder geval weer in de portomanai. (Trouwens: mijn man vind dit belachelijk ;)

3449
van: Ineke
geplaatst op  18-08-2008 / 11:32 uur

Ja maar Taco, de afvalberg wordt weer een beetje minder als die plastic tasjes niet aanneemt. Misschien merk je dat niet in je portomonee maar op deze manier doe je iets voor het milieu. Ook wat waard toch?

3246
van: Anne
geplaatst op  21-05-2008 / 15:45 uur

Heb sinds kort 2 superhandige sterke nylon boodschappen tasjes! Nemen geen ruimte in de tas want je vouwt ze op en stopt ze daarna in een hoesje met drukknoop sluiting. Te koop in allerlei kleuren bij Blokker.

3107
van: Taco
geplaatst op  10-04-2008 / 12:40 uur

hallo en wat kost dat wassen dan???
pak gewoon een doos in de supermarkt,
en de kleding word echt niet goedkoper als je hun tassen weigerd...
beetje nutteloos

856
van: Lène
geplaatst op  26-11-2005 / 15:26 uur

Jammer dat niet iedereen een boodschappentas gebruikt.
Want voor al die zogenaamde gratis plastic tassen in de winkels betalen we toch. Dat wordt gewoon verrekend in de prijzen van de producten. Winkeliers zijn heus geen Sinterklaas, die willen de door hen gemaakte kosten terugverdienen.

545
van: irma
geplaatst op  05-06-2005 / 13:42 uur

Een boodschappentas of wasbare stoffen draagtassen kun je ook meenemen als je gaat winkelen in de stad. Ik weiger consequent alle plastic tasjes, ook in kledingwinkels. De draagtassen van stof zijn groot genoeg om gekochte kleding in te doen. Als ze vies worden was ik ze uit en hergebruik ze weer. Creatieve mensen kunnen ze ook namaken met hun eigen ontwerp.
Ik krijg altijd leuke reacties van de verkoopsters.
Een ander voodeel is dat mijn stoffen tas een lang hengsel heeft en kan deze dus makkelijk op mijn schouder hangen; zo heb ik mijn hander vrij om eventueel verder te snuffelen naar leuke kleding.

58
van: Ni
geplaatst op  11-06-2003 / 14:58 uur

zakjes die je gratis in de winkel bij een aankop krijgt en waar je dus niet voor hoeft te betalen (zoals kledingwinkels, hema, blokker, etc) kun je natuurlijk ook hergebruiken, zoals als pedaalemmerzak.