Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Aanmaakblokjes

In plaats van aanmaakblokjes te kopen voor het ontsteken van het openhaardvuur (of de barbecue) kan je hiervoor kurken gebruiken. Bewaar deze eventueel besprenkeld met spiritus. Ga er wel nauwkeurig en voorzichtig mee om, ook tijdens het bewaren.

Of gebruik dennenappels, (kleine dunne) droge stukjes hout en droog snoeiafval werken ook prima.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
5341
van: Elly van Amstel
geplaatst op  18-06-2010 / 15:05 uur

Hihi flessen wijn zijn dure aanmaakblokjes hoor..
Nb ik drink niet LOL
Denne-appels en twijgjes; goeie!

3776
van: Desiree
geplaatst op  04-12-2008 / 14:55 uur

Ja die tip over aanmaakblokjes maken door kurken in spiritus te drenken had ik jaren geleden ook al eens ergens gelezen. Ik heb het toentertijd uitgeprobeerd, maar het resultaat was bedroevend. De kurken nemen de spiritus namelijk niet op. En eigenlijk is dat wel logisch ook. Anders zou je een kurk natuurlijk ook niet kunnen gebruiken om een fles mee af te dichten. Bovendien is spiritus een olie-achtige substantie en heeft dus nog eerder dan wijn, de neiging niet door te dringen in de kurk.

2950
van: marie-claire
geplaatst op  23-02-2008 / 13:32 uur

de aanmaakblokjes van AH zijn 0,75 per doos. Papier gaat even snel maar is slecht voor de schoorsteen. Ik neem een paar weken de papierpallets mee van kantoor en bij bouwterreinen ligt altijd een hoop afvalhout als aanmaak.

1676
van: ton
geplaatst op  05-11-2006 / 08:30 uur

denne appels liefst de grotereprima gratis aanmaakblokje voor de openhaard 1 boswandeling en je hebt weer voor een jaar genoeg

549
van: irma
geplaatst op  05-06-2005 / 14:04 uur

Voor de houtkachel gebruiken we bosjes snoeihout uit de tuin. Dunne takjes binden we tot kleine bundeltjes met echt touw.
Deze liggen te drogen in het houthok en worden het volgende jaar gebruikt in de kachel.
In de kamer staat het ook nog leuk, zo'n mandje met bundeltjes.

217
van: Ahmed
geplaatst op  23-09-2004 / 14:30 uur

naar gerecyclede producten