Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Volle bak

Rij niet met onnodig veel lading in de auto rond. Blijf dus niet bijvoorbeeld met een zak zand in de auto rondrijden, maar haal het eruit zodra het kan. Afgezien van het vaak storende gerammel en geschuif moet de motor extra energie verrichten om de kilometers af te leggen. Dit kost niet alleen extra brandstof, maar ook onderdelen slijten hierdoor meer. Denk bijvoorbeeld aan banden en remblokjes.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
2943
van: pieter
geplaatst op  20-02-2008 / 17:24 uur

Nog een tip die ik nergens anders kwijtraak: parkeer in de richting waarnaar je bij de volgende richting zal vertrekken. Dan doe je een aantal maneuvers met een warmgedraaide motor die je anders de volgende rit met een koude motor zou doen. Ik weet dat het niet altijd mogelijk is, maar op sommige plaatsen was vroeger steeds het eerste wat ik deed wanneer ik vertrok linksomkeer maken. Het zijn kleine dingen die op eenmalige basis misschien niet veel verschil maken maar als iedereen dit systematisch in acht zou nemen, zouden we allemaal samen weer heel wat minder verbruiken.

235
van: The Guru
geplaatst op  09-10-2004 / 23:32 uur

Dit is ook van toepassing op het gewicht van de benzine. Doe dus geen 40 liter benzine in uw auto maar maximum een halve tank.