Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Vaatdoekjes knippen

Wegwerp vaatdoekjes kan je meerdere malen gebruiken door ze in de was te doen. Was minimaal op 60 graden en hou er rekening mee dat zeker de eerste keer wassen, de doekjes niet kleurecht zijn. Om nog langer met de doekjes te doen, kan je ze ook in vieren knippen. Een kwart-deel van een doekje is meestal wel voldoende. Bovendien is het wel zo hygiënisch om ze zeer regelmatig te "vervangen".
Ook schuursponsjes zijn gemakkelijk door te knippen, ideaal voor het schoonmaken van kleine dingen en oppervlakte.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
6662
van: Mic
geplaatst op  02-08-2011 / 21:44 uur

Tuinstoelpoten omzwachtelen met oude vaatdoekjes beschermt je vloer en je hoeft niet ook nog eens extra stoelen te hebben voor gasten.

5852
van: Swop it!
geplaatst op  28-11-2010 / 11:35 uur

Wij als student company van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, gaan wij een weekpakket aanbieden met daarin 7 doekjes, met de dagen van de week erop gedrukt. Bijkomend gemak is dat ze vaatwasserbestendig zullen zijn, en dus gemakkelijk boven de 60 graden gewassen kunnen worden.

Nieuwschierig? www.swopit-sc.nl

5494
van: liesbet
geplaatst op  26-07-2010 / 20:27 uur

Ik geef oude versleten flanellen lakens een tweede leven door ze om te vormen tot schotelvodden : gewoon op maat knippen, twee lagen tegen elkaar en even overlocken. Die schotelvodden gaan jaren mee en kunnen makkelijk in de kookwas omdat ze uit 100 % katoen bestaan. Ik vervang de schotelvodden elke dag

5348
van: Poundfoolish
geplaatst op  18-06-2010 / 16:07 uur

Ik zweer bij microvezeldoekjes, tegenwoordig bij Action nog maar rond de 50 cent en gaan jaaaaren mee, ze gaan om de drie dagen in de was ivm bacteriën, vaatdoekjes zijn zowat de grootste bacterie haarden in huis volgens wetenschappelijk onderzoek.

4451
van: Els
geplaatst op  06-09-2009 / 11:26 uur

Om een vaatdoek snel en hygiënisch schoon te krijgen, kun je ze ook meewassen in de vaatwasser of ze 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Op beide manier worden bacteriën uitgeschakeld.

2451
van: Barbara
geplaatst op  13-07-2007 / 15:36 uur

Als je restjes breiwol over hebt, kan je er ook een vaatdoekje van breien.
google heeft veel gratis patroontjes als je zoekt op "knitting dishcloths". Die kunnen daarna ook gewoon de was in indien vuil.

831
van: Wills
geplaatst op  16-11-2005 / 20:30 uur

oude handdoeken, in stukken scheuren, even zigzagje erover.Goed heet te wassen (waren ze al gewend) nemen goed vocht op ook