Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Zelf brood bakken

Lekker, gezond, goedkoop en goed brood is eenvoudig zelf te maken. De meest eenvoudige methode hiervoor is met behulp van een broodbakmachine. Alle ingrediënten voor één brood doe je in de speciale bak. Vervolgens stel je de tijd in waarop het klaar moet zijn en de machine doet de rest. Je kan het brood zo luxe of eenvoudig maken, als je zelf wilt.

Door de toenemende populariteit van het zelfbakken met broodmachine, zijn er steeds meer fabrikanten die broodbakmachines goedkoop aanbieden. Wanneer je de ingrediënten bij de AKG molenaar haalt, scheelt dit ook nog eens aanzienlijk in de kostprijs per brood. Voor een standaard bruin brood kom je uit op ongeveer 40 eurocent aan ingrediënten. Voor de totale kostprijs per brood, komt er natuurlijk de afschrijving van de broodmachine en het stroomverbruik per brood bij.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
11870
van: T.Rozenberg
geplaatst op  04-03-2017 / 10:52 uur

Ik bak ook al enkelejaren brood met de BB met kant en klaar meel.Heb de laatste keer meel gehaald bij Aldi dit is niet bevallen ingezakt brood.Van een echte bakker hoorde ik eens dat meel uit de supermarkten dood meel is en molen meel levend meel is en hij had gelijk nu haal ik meel bij de molen en bak ik weer mooie gave broden.

11380
van: ingrid
geplaatst op  09-12-2015 / 16:30 uur

Ik bak elke dag vers brood. Versgebakken wafels van gistdeeg zijn ook een traktatie. Bakmixen gebruik ik niet. Alleen basis in grediënten. Goedkoop meel, gist, suiker, zout, water. Voor langer versblijvend brood een beetje zonnebloem olie en een klontje boter. Noten en appels uit eigen tuin plus een ei voor een luxe brood. Rozijnen voor het oliebollendeeg.

Gist koop ik in blokjes van 42 gram, maar graag zou ik verse gist goedkoop per hele of halve kilo willen kopen. Weet iemand een goed adres?

Ik lees hier veel van tevreden broodmachine gebruikers, maar ook blijven er broodbakmachines ongebruikt staan of worden weggegooid. Veel mensen kunnen nauwelijks koken en geven de apparatuur de schuld.

Zoek je een keuken apparaat, kijk dan of je die 2e hands kunt vinden. Ze worden zelfs gratis aangeboden. Doe er je voordeel mee, dat anderen te beroerd zijn om een pak meel in een machine te kieperen. Haal zo'n gratis of goedkope machine op en ga er mee experimenteren.

Over het brood dat niet wil rijzen:
Door de hogere luchtdruk in lager gelegen gebieden zoals de polder, is een langere rijstijd nodig. Verleng de rijstijd door eerst het deeg programma te draaien en na voldoende pauze voor extra rijstijd het bak programma of met de timer een volledig broodprogramma.

Probeer het ook eens met een beetje minder vocht. 1 eetlepel kan het verschil maken. Een beetje experimenteren en dan lukt het.

Voordeel van de broodmachine is het automatisch op temperatuur houden van het deeg tijdens het rijzen. Ook in een koude keuken. rogrammeerbare machines zijn het handigste.

Als ik veel deeg nodig heb, gebruik ik een Kenwood mixer en zet de keukenverwarming aan. Maar de meeste mixers gaan kapot aan het mengen van brooddeeg. Gebruik de handmixer voor cake en slagroom. Koop voor brooddeeg liever een broodmachine.

Zelf maak ik met de broodmachine ook jam, appelmoes, pastasaus en pastadeeg, pizzadeeg en tomatensaus voor de pizza. De machine kan zelfstandig roeren tijdens het koken, dus hoef ik niet bij een fornuis te staan.

Als je niet kunt koken, leer het dan. Of koop alles kant en klaar met ongezonde chemische toevoegingen in de supermarkt. Eet smakelijk.

11030
van: Marian
geplaatst op  10-06-2015 / 16:51 uur

Ik begrijp niet waarom de meeste van jullie deeg maken in de broodbakmachine, ik kneed het zelf met de hand of met de deeghaken van de mixer, gaat prima, en bak het daarna in de oven, heerlijk speltbrood voor 85 eurocent per kg bij kaufland. Een helft snij ik, verpak in porties en vries ze in, veel lekkerder dan dat kleffe supermarktbrood en ook goedkoper, ook goedkoper dan brood van de bakker.

10896
van: Nelly
geplaatst op  13-04-2015 / 16:29 uur

Ik heb een Broodbakmachine van het merk: Panasonic, type sd2500wxe
Na veel experimenteren ben ik tot de conclusie gekomen dat: onderstaande ingrediënten + werkwijze zorgen voor een prima brood.
Ingrediënten:
300 gr. volkorenmeel
300 gr. 6-granenmeel van het merk Soubry.
360 gr. water
6 gr. gedroogde gist
12 gr. zout
10 gr. suiker
15 gr. boter of olijfolie.
Stel de korst in op:"Dark".
Gebruik Menu 01

10710
van: Carla
geplaatst op  03-02-2015 / 15:06 uur

Ik heb nu 2x een brood gebakken en 2x mislukt. En dat alleen maar omdat ik het niet goed volgens het recept had gedaan. Nu heb ik het goed gelezen dus: de gist niet in aanraking laten komen met het zout en de melk en de suiker dan moet het goed gaan. Dus nog maar een keer bakken, wie weet gaat het dan goed.

10709
van: Carla
geplaatst op  03-02-2015 / 15:06 uur

Ik heb nu 2x een brood gebakken en 2x mislukt. En dat alleen maar omdat ik het niet goed volgens het recept had gedaan. Nu heb ik het goed gelezen dus: de gist niet in aanraking laten komen met het zout en de melk en de suiker dan moet het goed gaan. Dus nog maar een keer bakken, wie weet gaat het dan goed.

10627
van: Dre
geplaatst op  22-12-2014 / 20:23 uur

Ik heb al meer dan 10 jaar een broodbakmachine en ben zeer tevreden. Het ding bakt nog steeds uitstekend. Normaal koop ik het meel in Duitsland dit scheelt mij 50 cent p/kg tov Lidl hier en is lekkerder. Het meel van Aldi vinden wij niet lekker. Ik bak niet te groot brood dan hebben we het iedere keer lekker vers. Alleen als reserve zit er wat in de vriezer.

10513
van: Door Vermeulen
geplaatst op  31-10-2014 / 16:46 uur

Bak al jaren met broodbakmachine, laatste halfjaar met Aldi broodbakmix, resultaten van meergranenbrood en donker volkoren waren prima. Nu ineens niet meer, het brood lijkt niet of nauwelijks te rijzen.Hoe kan dat? Van AH broodbakmix lukt het wel in dezelfde omstandigheden. ALDI niet!,

10051
van: jess
geplaatst op  13-05-2014 / 14:08 uur

Ik koop altijd grote zakken gist in de aanbieding, deze week 2 pakken gist voor 1 euro bij de foodstunter gehaald. Mijn moeder maakt het brood zelf volkoren door aan witte bloem zemelen toe te voegen, die zemelen koopt ze bij de dierenwinkel. op deze manier heb je een volkorenbroodje voor ongeveer 0,20 cent per brood!

9857
van: Lianne
geplaatst op  15-03-2014 / 11:54 uur

Wij maken al een aantal jaar elke dag brood met de broodbakmachine. Een hele tijd recepten uitgeprobeerd en inmiddels een blijvertje:
200 gram volkorenmeel
200 gram prokornmeel (van de molen)
200 gram ander meel, bv viergranenmeel (van de molen)
360 gram water
15 gram olijfolie
4 gram zout (evt meer naar smaak)
8 gram droge gist
Wat ook veel uitmaakt is het soort broodbakmachine wat je hebt, als de machine niet goed mengt, rijst of wat dan ook, dan krijg je dus ook minder goed brood.
Nog iets wat belangrijk is: gist niet in aanraking laten komen met het water of het zout, dus eerst water in de bak, dan olie en zout, dan meel, dan een kuiltje in het meel en daar de gist in.
Succes!
Succes met uitproberen.

9838
van: narda
geplaatst op  08-03-2014 / 12:50 uur

graag zou ik zo snel mogelijk een antwoord ontvangen of tenminste een goede raad.
we gebruiken het bakken van brood vooral tijdens ons verblijf in frankrijk en die tijd breekt al spoedig aan.bedankt voor uw moeite al vast.en dan hopen dat het volgede brood lekker is.met vriendelijk groet

9837
van: narda
geplaatst op  08-03-2014 / 12:40 uur

wij bakken zelf brood met de broodmix van aldi,maar we krijgen er maar geen mooi brood van het blijft klein en kompakt en niet zo erg lekker,we hebben van alles geprobeerd,meer water,gist erbij gedaan.maar er veranderd niets aan het brood,nu mijn vraag wie heeft dit ook gehad en is het brood nu beter door Uw eigen inzicht??wij hebben een Panasonic brood machine .

8059
van: jopie
geplaatst op  23-03-2012 / 14:05 uur

Is er nu nog nooit imand op het idee gekomen om eigen gebakken brood te snijden en aan portie;s in de vriezer te doen dan blijft het heerlijk vers!!

7882
van: Maartje
geplaatst op  27-02-2012 / 09:12 uur

Bevat eigen gebakken brood minder zout??? Kan het alleen met kant en klare mixen?
En de vezels?

7373
van: Paul
geplaatst op  30-12-2011 / 18:21 uur

Mag het een tweedehandse zijn Frans?
Er staan er 46 op Marktplaats!
Succes.

7372
van: Frans
geplaatst op  30-12-2011 / 17:51 uur

Dag allemaal,
Kan in Nederland, zo het lijkt geen AFK broodbakmachine meer kopen. De winkels verkopen
hem niet meer. Weet iemand waar hij te koop is? Het mag ook in de grensstreek van Duitsland zijn. Het telefoonnummer, de website van de AFK in Haarlem werken niet, misschien failliet/vertrokken?
vriendelijke groet Frans

7148
van: marjo
geplaatst op  08-11-2011 / 15:07 uur

En hoeveel ben je dan goedkoper uit aan dat brood?...per dag 10 cent! wow, hier worden we rijk van! Jeetje zeg....zo arm zijn wij niet want dan zaten we nu niet achter een PC te internetten.
Ik vind dit zo raar...dit KOST geld...spaart niks en is ook nog niet te vreten!
Dat goedkope meel...al eens bedacht waarom dat zo goedkoop is???? Daar zeven ze eerst de ratten uit!

6890
van: odette
geplaatst op  21-09-2011 / 11:47 uur

Wie wil er graag van zijn broodbakmachine af? Ik wil er dolgraag een, maar de prijzen zijn te hoog!

6882
van: Henny
geplaatst op  19-09-2011 / 13:56 uur

Ik heb ook een broodbakmachine, gebruik hem af en toe. Ik koop tuusen door stevig brood, allinson, zuurdesum in de winkel. Want met dat goedkope slappe brood is het net of ik watten tussen mijn kiezen heb.Brrrrr.

6863
van: arja banken
geplaatst op  13-09-2011 / 21:57 uur

ik wil zelf brood bakken maar ik ben op zoek
naar slankbrood meel waar kan ik dat kopen en hoe duur is dat ik woon in gelderland

5998
van: AC
geplaatst op  23-01-2011 / 07:07 uur

Wil je een broodmachine kopen kijk dan op een 2dehandssite. Daar vind je broodmachines voor 30 Euro. Kom je bij die mensen binnen ding je af tot 15 Euro. Ze zullen geen nee zeggen want ze willen ervan af. Na 15 broden heb je je investering eruit.

5893
van: Max
geplaatst op  13-12-2010 / 21:00 uur

Ja jongens je leest hier wat
mijn verhaal dan maar
Ik ben niet op zoek naar het goedkoopste brood.
Wel naar een brood waarvan ik weet wat er in zit en daarbij nog lekker is

Ik gebruik de broodbakmachine van de Aldi
we zijn met z'n 4 thuis

ingredienten

750 gr bloem,wit,bruin, maakt niet uit
25 gr olijfolie
7 gr droge gist
10 gr zout
4 dl water
Kieper alles in de machine en laten draaien tot het rijsen begint

Haal het brood uit de Aldi machine,doe het in een bakvorm en laat het nog een uur rijsen in de gewone oven bij 50°C met een deksel erop

eens de rijstijd ten einde

deksel van de bakvorm ,oven op 190° voor 50 minuten en brood is klaar

Ik vind het een zeer groot verschil als je het brood in een gewone oven bakt
Brood wordt gebakken met onder en bovenwarmte

5760
van: christel grauls
geplaatst op  11-11-2010 / 14:50 uur

hallo,
ik zou graag pistolet's willen maken maar ik weet niet hoe ik het moet doen.
hoe moet ik deeg maken met de broodoven.
kun je meiets laten weten hoe ik het moet maken.
alvast bedankt groetjes vanwege christel

5728
van: Bert
geplaatst op  27-10-2010 / 20:20 uur

Als ik lees wat er gedaan word met machines etc. kunnen wij hier wel huilen. Ik werk in het oosten van Slowakije en wij zijn zelf aan het stroom opwekken doordat we veel snelstromend water hebben. Gooi het niet weg geef het de arme mensen hier. Hier word betaal voor een brood zo rond de 1,20 en het is niet lekker voor onze begrippen. Stroomkosten zijn voor de mensen hier nu nihil maar een broodmachine is hier veel te duur. Het te besteden bedrag is ca 45 euro per maand voor voedingsmiddelen voor een heel gezin. Groet Bert

5563
van: Liz
geplaatst op  18-08-2010 / 13:39 uur

Heb nu anderhalf jaar de broodmachine en elke dag vers brood lekker , dus nee zou niet zonder meer kunnen.

5505
van: marietje
geplaatst op  03-08-2010 / 12:43 uur

Mijn moeder heeft een broodbakmachine en het brood wat zij maakt is verschrikkelijk. Het is niet lekker en snel oud. Wat ben ik altijd blij als ik weer thuis ben mijn eigen lekkere brood van de markt of uit de supermarkt heb!!

Nog een feit is dat het ding een oorverdovend lawaai maakt.

5299
van: Irmgard Segerink
geplaatst op  05-06-2010 / 21:13 uur

Nou ik lees dat van die broodbakmachine's, en ik zou er graag eentje cadeau krijgen, dan dat hij zomaar aan straat wordt gezet. Je betaald je tegenwoordig scheel aan brood. En brood van de Aldi is het goedkoopst, maar droogt het snelste uit.

5040
van: Alex
geplaatst op  22-03-2010 / 21:15 uur

Het is net een boemerang zo'n broodbakmachine. Je gooit er eentje bij het vuil en binnen een week krijg of win je een nieuwe. Ondertussen heb ik wel 5 van die apparaten ongebruikt aan de straat gezet maar ze blijven weer binnenkomen via loterijen en relatiegeschenken. Wat een terreur met die broodbakmachines!

5035
van: liesbeth
geplaatst op  22-03-2010 / 14:35 uur

we hebben onze 1e en 2e broodbakmachine ook bij het grofvuil gezet na 3 maanden op www.marktplaats.nl te hebben gezet. en wat denk je; winnen we bij een bingo op de camping weer een broodbakmachine die we niet in konden ruilen voor de steengrill set. in de hele familie is er niemand te vinden die ik blij kan maken met een broodbakmachine. iedereen zegt dan: rot op met die rotzooi of: nee dank je wel we hebben er al een die we nooit gebruiken. als je het wereldwijd over verspilling heb dan zou ik wel eens willen weten hoeveel van die broodbakmachines er ongebruikt in keukenkasten of op zolder staan of hoeveel er bij het vuil gezet zijn. wat zou je eigenlijk nog meer met een broodbakmachine kan maken behalve van dat rare brood

5032
van: Hans
geplaatst op  21-03-2010 / 14:45 uur

Dagelijks liggen er tientallen broodbakmachines bij het vuil. Mijn collega's en ik verbazen ons dat er geen eind lijkt te komen aan de stroom afgedankte broodbakmachines de afgelopen jaren. Er gaat geen dienst voorbij of we hebben er wel tussen de 15 en 25 in de vermaler gegooid, sommigen nog in de originele verpakking. Ik denk dat de broodbakmachines de grootste miskoop van deze eeuw is, zoveel mensen gooien die dingen weg.

5031
van: T.Rozenberg
geplaatst op  20-03-2010 / 13:27 uur

Ik bak brood in een AFK broodbakmachine van 850 watt en bak met meel van de zuidmolen het wittebrood smaakt goed ook na twee of meer dagen dat het brood oud is maar het bruinbrood smaakt na tweedagen naar gist. Wie kan mij vertellen waar dat aan licht.

4864
van: broodje
geplaatst op  04-02-2010 / 13:41 uur

Mensen die weinig geld uit willen geven en de smaak niet belangrijk vinden kunnen het best een goedkoop brood kopen bij de supermarkt.Ikzelf vind de smaak wel belangrijk, maar ook de structuur en de ingrediënten. Met de kneedhaken van je mixer kom je een heel eind bij het kneden, daarna kun je het brood afbakken in de oven. Je kunt steeds expirimenteren met de samenstelling. Ik ben erg tevreden over de samenstelling van 100 gr roggemeel, 100 gram volkorenmeel van de molen, 300 gram ongebleekte bloem van de molen, 300 ml water, 10 gr zout, scheut zonnebloemolie, 3 gram gedroogde gist en een eetlepel gedroogde zuurdesem, 2 eetlepels lijnzaad en op de bovenkant van het gerezen brood strooi ik sesamzaad of maanzaad. 40 minuten bakken op 220 graden en je hebt een heerlijk brood zonder rommel. Wat het kost interesseert me niet, het is tenminste niet van dat slappe kleffe brood waar je niet eens boter op kunt smeren omdat je mes er dan doorheen gaat. Maar ieder zijn meug natuurlijk.

4835
van: henry
geplaatst op  18-01-2010 / 14:31 uur

@ suzan, dus jij denkt dat wanneer het duur is, het ook goed is?
erggg kortzichtig van je!

wat dacht je van een duur vezelrijk brood?? lekker joh!.
weet je wat erin zit??
houtsnippers!! lekker en smaakvol!

ik bepaal liever zelf wat ik in mijn brood stop!!

4833
van: Susan
geplaatst op  18-01-2010 / 14:03 uur

Allemaal reacties van mensen die niet willen genieten van wat ze eten als het maar goedkoop is. Typisch Nederlands gedrag, eten is een noodzakelijk kwaad en mag per definitie niks kosten, nergens naar ruiken en smaken en mag niet te lang duren.

4832
van: Harry Potter
geplaatst op  18-01-2010 / 13:58 uur

dit is best kk saai gaap...

4789
van: Marieke
geplaatst op  02-01-2010 / 22:17 uur

Eens per jaar hebben Lidl en Aldi ook een broodbakmachien in de aanbieding. Wij hebben de Lidl-versie voor 25 euro gekocht en die bevalt uitstekent als we eens wat bijzonders willen doen. Maar prijstechnisch scheelt het niet veel met brood uit de supermarkt.

4646
van: Teunis
geplaatst op  06-11-2009 / 20:49 uur

Als iemand een broodbakmachine wil kopen raden wij de PRINSES BROODBAKMACHINE 1935 aan het is niet de nieuwste machine maar hij bevalt ons uitstekend een lekker lang brood een machine met twee schoepjes en tien bak standen.Deze machine is op internet (marktplaats) 2e hans voor weinig geld te koop.

4399
van: sandra
geplaatst op  09-08-2009 / 13:59 uur

hallo
even een tip voor mensen die vlak langs de duitse grens wonen.
nadat ik van iemand een broodbakmachine had geregen omdat die hem nooit gebruikte ben ik gaan zoeken naar lekker maar ook betaalbaar meel.
bij de duitse aldi`s hebben ze verschillende soorten die erg lekker zijn (vinden wij).
en nog betaalbaar ook een pak meel kost 40 eorocent en ik bak dan uit dat pak precies twee broden.
ik hoop dat jullie iets aan mijn tip hebben
groetjes sandra

4215
van: Meta
geplaatst op  24-04-2009 / 19:49 uur

Ik vind dat je zelfgebakken brood niet kunt vergelijken met het allergoedkoopste fabrieksbrood hoor.

Ik bak zelf brood met volkorenmeel en gist. Kost ongeveer 50 cent per brood plus de afschrijving van de machine en de energie.

Maar daar staat tegenover dat ik elke morgen een versgebakken warme boterham eet, supervers, supergezond, zonder rotzooi zoals broodverbetermiddelen.

Ik ben fan.

4170
van: sylvia
geplaatst op  08-04-2009 / 12:27 uur

Ik haal brood bij de aldi. Ook lekker want tegenwoordig hebben ze ook ander brood met zaden en noten. Dit is niet het goedkoopste maar nog altijd goedkoper dan zelf bakken.

3894
van: simone
geplaatst op  21-01-2009 / 12:04 uur

wat is er nou goedkoper aan zelf brood bakken?..
Ten eerste moet je een broodbakmachine KOPEN..
ten tweede de ingrediënten KOPEN..
en ten derde duurt het bakken van zo'n brood meestal een uur en kost dus ook energie! Dan kan je net zo goed een brood van de aldi of lidl halen.

3840
van: jip
geplaatst op  30-12-2008 / 12:13 uur

ik woon in duitsland en daar is het brood duur (3 euro voor een witbrood) en niet lekker dus zelf maken is de beste en goedkoopste optie. ik gebruik de broodbakmachine alleen voor kneden en het rijsen doe ik in een koude oven(2 uur)en daarna bak ik het op 210 graden in een niet voorverwarmde oven met een bakje heet water onderin de oven tijdens het bakproces. heerlijk en klaar voor ongeveer 50 cent(meel is namelijk ook duurder hier).

3819
van: sigrid
geplaatst op  20-12-2008 / 13:01 uur

Bij de AH is er brood voor 40 eurocent, ondersteschap en aan het eind van de dag niet meer voorradig

3755
van: M.
geplaatst op  24-11-2008 / 23:19 uur

reactie voor Jeffrey:
Ik heb een broodbak machine. En heb deze ook een tijd regelmatig gebruikt. Het klop dat dat staafje er regelmatig in blijft zitten. Vaak peuter ik het er meteen uit zodat het brood goed in model blijft zitten. Anders moet je goed kijken hoe je het brood versnijd.
Je moet ook uitvinden of je brood echt lekker word. Dat vind ik niet met elke mix hoor. En omdat je dikker snijd ben je niet altijd voordeliger uit. Ook kun je niet elke soort invriezen. Wel vind ik het heel handig om alternatieven te maken voor stokbrood e.d. Witbrood met kruiden. Wordt heel lekker en weer eens wat anders.

3732
van: Jeffrey
geplaatst op  15-11-2008 / 15:33 uur

Ik ben van plan een broodbakmachine te kopen maar velen raden met het af. Het grootste probleem moet zijn dat de mixerstaven met het bakken in het brood blijven zitten en nadien moet verwijderen. Is dat echt een probleem?

3655
van: dorus
geplaatst op  24-10-2008 / 23:33 uur

brood bij de aldi is een stuk goedkoper dan die kant en klaar broodmix.

3390
van: loes
geplaatst op  23-07-2008 / 11:59 uur

ik haal 4 granen meel bij de molenaar en dat meng ik voor de helft met het goedkopere aldi meel , dan heb je een lekker en gezond bruin brood een stuk goedkoper

3297
van: Katleen
geplaatst op  08-06-2008 / 13:55 uur

Als je een lekker brood wilt maken met het meel van de Aldi kun je best het volgende recept gebruiken:
-520 gr meel
-300 ml water (je kan hiervoor ook melk gebruiken en dan heb je heerlijk sandwichdeeg)
-1 el suiker (activeert de gist)
-1 tl droge gist
-1 tl zout (dit kun je weglaten)
(dit is voor een brood van 750gr)

Smakelijk!
-

2918
van: Guy
geplaatst op  09-02-2008 / 20:26 uur

Dag sophie, voor pistolets moet je zorgen om zeker de beste bloemsoorten(sterke bloem) te
verkrijgen.En natuurlijk de stoom in je oven.
Een goede verbeteraar is ook nodig.

2851
van: sophie
geplaatst op  18-01-2008 / 19:32 uur

zou de recept willen voor pistolets gelyk de bakker

2850
van: sophie
geplaatst op  18-01-2008 / 19:30 uur

zou de recept wilen voor pistolets gelyk de bakker

2849
van: sophie
geplaatst op  18-01-2008 / 19:28 uur

voor pistolets hebt ik toch problemen

2848
van: sophie
geplaatst op  18-01-2008 / 19:27 uur

voor pistolets hebt ik toch problemen

2699
van: rl
geplaatst op  18-11-2007 / 22:22 uur

@ van Camp
die glanzende korst (bovenkant)...
die krijg je door het brood voor het bakproces met eigeel in te smeren..

2053
van: VAN CAMP
geplaatst op  26-02-2007 / 17:33 uur

min brood heeft geen mooie glanzende korst ,net als bij de bakker

2051
van: RijkerLeven.com
geplaatst op  25-02-2007 / 22:45 uur

@ van Camp: wat is het probleem dan?

2048
van: van camp
geplaatst op  25-02-2007 / 10:12 uur

ben aan het testen mijn brood lut niet zo als ik het wil
iemand raad

1887
van: marja
geplaatst op  17-01-2007 / 15:43 uur

I.p.v. Een rijskastje kan je ook je koelbox nemen.als je b.v. een fles warmwater er in zet met je te rijzen brood, blijft de koelbox mooi warm.
Je kan het ook als hooikist gebruiken.
b.v. je rijst in een handdoek in de koelbox.
Dan gaart die ook mooi na.

1728
van: demeyere g
geplaatst op  28-11-2006 / 18:27 uur

ik bak mijn brood op de oude bakmethode,ietjes meer werk maar op de tyd van het machinebrood heb ik 8broden ik beschik wel over een licht kneedmachien en isvoor mijn mening lekkerder

1671
van: katrien
geplaatst op  03-11-2006 / 11:37 uur

Met een broodmachine brood bakken duurt 2à3 min.(eventjes na de afwas 's avonds, en 's ochtends klaar). Als je uit gaat werken heb je geen tijd om handmatig brood te bakken, en 'supermarkt-brood' smaakt zo industrieel. Met een machine heb je elke morgen een vers gezond broodje : een paar sneetjes bij't ontbijt en de rest in de lunchbox, en 't is op als je met 2 of 3 bent. Ik bak al 7 jaar met dezelfde machine : brood in de week en 's zondags verse pistolets: heerlijk èn goedkoop. Je moet alleen uitkijken waar je bloem koopt want de prijsverschillen zijn soms groot& 's nachts bakken aan nachttarief.

1565
van: Elisabeth
geplaatst op  29-09-2006 / 20:58 uur

Waarom zou je zo'n duur en veel plaats innemend apparaat kopen? Je kan het brood ook "ouderwets" bakken. In een bakvorm en gewoon in de oven. Na een paar keer oefenen weet je precies hoe lang het brood moet rijzen en bakken.
Gebruik wel altijd verse gist!

957
van: iezje
geplaatst op  11-01-2006 / 20:13 uur

wij bakken ook brood zelf in de machine.. Wij gooiden tot voorkort altijd brood weg omdat het beschimmelde en nu bakken om de paar dagen een brood dat geheel opgaat.
Tevens wonen wij net langs Duitsland en kopen wij daar broodmix voor 60 ct of zo per kilo

921
van: m
geplaatst op  27-12-2005 / 16:09 uur

500 gram bloem (minder dan een euro per kilo)
een zakje gist (ongeveer een euro voor 3 zakjes)
en wat water

geen broodbakmachine voor nodig, alleen een half uurtje in de oven.

in prijs komt het misschien overeen met het goedkoopste brood in winkel, maar niks is lekkerder dan écht versgebakken brood.

482
van: Redactie RijkerLeven
geplaatst op  14-04-2005 / 23:58 uur

Beste Trudy,

De genoemde 3 ampère (690 watt) is het maximale verbruik van het apparaat.
Dit is niet het verbruik gedurende de gehele baktijd (3.45 uur) bij bv het kneden zal het stroomverbruik lager zijn dan bij het bakken.
Daarbij komt nog het type contract dat u heeft met de energie maatschappij qua energie tarief en heeft u gescheiden dag/nacht stroom.. etc..

Waarschijnlijk (schatting) zal het stroomverbruik zo’n 1500Watt in totaal zijn. Om het nauwkeurig te weten, kunt u contact met Princess opnemen aangezien ik verwacht dat deze zeker over dergelijke gegevens beschikt.
Vervolgens kunt u in uw contact met uw energieleverancier nagaan wat het tarief per kW/hr is.

Vriendelijke groeten,
Redactie Rijkerleven

481
van: Trudy Geurtsen
geplaatst op  14-04-2005 / 10:30 uur

Heb een Princess 1935 broodbakmachine. Van de fabriek uit vertelden zij mij dat de broodbakmachine bijna 3 ampère stroomverbruik heeft. Een brood bakken duurt 3.45 uur. Wat kost zo'n brood aan stroom?
Vriendelijke groet,
Trudy

455
van: Sietske
geplaatst op  18-03-2005 / 10:57 uur

Bij de Ah kun je brood kopen, wit of bruin, van het merk Euroshopper voor 0.39 cent. Heerlijk brood!! Daar kun je niet tegen op bakken en zeker niet met een brood machine. Dat is lekker voor erbij maar blijft naar mijn mening altijd luxe!!

400
van: suzanne akacem
geplaatst op  14-02-2005 / 23:13 uur

Ik ben van mening dat het goedkoper is om meerdere broden tegelijkertijd te maken en deze tegelijkertijd in de oven te bakken. Je hebt dan meer brood voor dezelfde baktijd. in een broodmachine heb je maar een klein broodje en moet je dus elke dag bakken.

320
van: afke
geplaatst op  17-12-2004 / 13:43 uur

graag wil ik enkele recepten voor het meel van de Aldi. heb dit geprobeerd maar het resultaat was niet best. misschien heb ik iets verkeerd gedaan. de mixen van koopmans zijn wel erg goed maar weer duur.

313
van: lotje
geplaatst op  14-12-2004 / 21:29 uur

Persoonlijk vind ik het niet lonen om brood te bakken als je een 2 persoons huishouden hebt.
Het stroomverbruik en de aanschaf + het meel komen dan duurder uit dan dat je een brood bij super koopt. Met drie supers in de buurt heb ik altijd goed brood dat 79 cent kost. En dat is altijd nog goedkoper dan bakken.

187
van: Hennie
geplaatst op  10-08-2004 / 20:39 uur

Als je een echte warme bakker in de buurt hebt kun je vragen of hij op zaterdag na sluitingstijd het brood dat dan nog over is als oud brood wil verkopen. Wij halen er op die manier voor 50 eurocent per brood gemiddeld 1x in de 14 dagen een heel aantal op en vriezen ze dan in. Het assortiment is zo steeds wisselend want je krijgt gewoon wat er op dat moment is.

108
van: Evelyn Polman
geplaatst op  20-03-2004 / 14:57 uur

Sinds anderhalve maand bek ik ons brood zelf, diverse soorten. Met verse gist en/of zuurdesem. Ik ben op zoek naar een rijskastje of hooikist.

21
van: e.terluin
geplaatst op  13-05-2003 / 19:34 uur

Graag wil ik weten waar een AKG molenaar zit en is deze goedkoper dan bv de bloem van de Aldi(1 kg = 0,25) of de A.H.(1 kg.volkorenbloem = 0,95).