Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Douchebak met warmteterugwinning

"Fors besparen of ... meer comfort voor hetzelfde geld !": roepen ze op de website van Bries.

Op de plek van een douchebak uit de bouwmarkt kun je ook een douchebak met warmte terugwinning toepassen. De douchebak heeft standaard inbouwmaten (80 * 80 * 17 cm).

Met deze douchebak kun je ca 35 % van de warmte die je met douchen verbruikt terugwinnen. Je gebruikt de teruggewonnen warmte om het koude leidingwater voor te verwarmen. De ketel of boiler hoeft dus minder hard te werken. De aanschaf is aanzienlijk duurder dan een "normale" douchebak, maar een gezin met 4 personen verdiend dit bedrag al in ongeveer 2 jaar terug, volgens de fabrikant.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
1505
van: Lydia
geplaatst op  07-09-2006 / 21:55 uur

Hoi een tip voor het douchen: neem een bak mee als je gaat douchen en zet hem zo neer dat je tijdens het douchen ook wat water op kan vangen. Was je haar en spoel het uit, zeep jezelf in en zet daarna de kraan uit. Het water dat je op hebt gevangen in de bak giet je heerlijk over jezelf heen,en wrijf je daarna nog ff met je washand in voor evt zeepresten, je bespaart zo water en
het is nog lekker ook.