Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

T.H.T.

Let op de houdbaarheidsdatum van producten. "Tenminste Houdbaar Tot" wilt over het algemeen niet zeggen dat het product exact tot uiterlijk die datum geconsumeerd kan worden en daarna weggegooid moet worden. In de supermarkt zie je regelmatig producten goed afgeprijsd staan vanwege deze datum. Dit kan best interessant zijn. Bedenk wel dat het snel op moet. Neem met voeding niet al te grote risico’s en ga dus niet ver over de T.H.T. datum heen. Overigens zou de aanduiding U.V.D. (Uiterste Verkoop Datum) in de meeste gevallen meer op zijn plaats zijn. Koop gezien de beperkte houdbaarheid niet te veel verse producten, tenzij het (na bereiding) goed is in te vriezen.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
2070
van: clytamnestra
geplaatst op  04-03-2007 / 23:07 uur

je hebt tht(tenminste houdbaar tot): dit gaat over producten die lang houdbaar zijn (bv. blikgroentes) en zijn in principe nog lang na de datum te gebruiken, maar dan is de houdbaarheid niet meer gegarandeerd door de fabriekant.
en je hebt tgt (te gebruiken tot): dit gaat over verse producten, die vaak tot zo'n 3 dagen na de datum te gebruiken zijn.

406
van: martine
geplaatst op  16-02-2005 / 20:04 uur

Bij Albert Heijn word vlees van de datum iedere dag met 35 % afgeprijsd. Koop je vlees dat in de bonus is dan gaat van de normale prijs 35% af en dan gaat het bonusbedrag er nog af!
Dus koop je iets wat in de bonus van 10,00 voor 6,00 is dan betaal je als het afgeprijsd is slechts 2,50! Kan allemaal prim in de vriezer, dit geld voor alle afgeprijsde bonus producten.

307
van: lotje
geplaatst op  14-12-2004 / 17:55 uur

Op maandag ruimt de HEMA vaak gesneden kaas etc. op,zo rond drie uur ga ik er meestal naar toe.
C1000 ruimt ook op maandagmiddag op.
Vorige week roomboter goudmerk 49 cent. Heb ik 5 pakjes van ingeslagen.Boerenyohurt emmer voor 49 cent.2 genomen en precies op de datum was het op.
Plusmarkt doet dat vaak op zaterdag vroeg in de avond. Ik koop vaak produkten op de datum. Zuivelprodukten zijn nog 3 dagen na datum houdbaar.Scheelt toch veel als je eens een lekker toetje wilt eten.
Ook vries ik vleeswaren die nog enkele dagen houdbaar zijn in (kipfilet)

206
van: barbara
geplaatst op  14-09-2004 / 17:43 uur

bij Jumbo krijg je artikelen die minder dan 2 dagen houdbaar zijn gratis!

201
van: Kees
geplaatst op  07-09-2004 / 00:46 uur

Bij Lidl oppassen,zelfs wel eens produkten zonder datum.

144
van: Peter
geplaatst op  07-06-2004 / 00:03 uur

soms staan de oudste producten vooraan in het schap, soms andersom. Met bijv. zuivel constateer ik regelmatig ettelijke dagen verschil