Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Batterijen

Hoe minder je ze gebruikt, hoe beter het is. Batterijen zijn duur in gebruik en zijn slecht voor het milieu. In sommige gevallen zijn batterijen toch nodig; gebruik in dergelijke situaties oplaadbare batterijen. Deze zijn op de lange termijn goedkoper in gebruik en sparen aanzienlijk het milieu! De NiMH-batterijen zijn hierbij dan de beste keus, want ze hebben geen last van "geheugeneffecten" (langere levensduur) en bevatten minder schadelijke stoffen voor het milieu, zoals cadmium.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
4567
van: leonie
geplaatst op  14-10-2009 / 17:19 uur

Welke schadelijke stoffenn zitten er eigenlijk in een batterij??

XX

1524
van: Hélène
geplaatst op  16-09-2006 / 18:39 uur

Na de goede beoordeling van de Aldi batterijen in het programma Kassa,zijn de dikke batterijen van de Aldi, die een vernieuwing hebben ondergaan qua uitvoering en verpakking, niet sterk genoeg meer voor in mijn Mag-Lite lantaarn.
Aldi denkt waarschijnlijk dat ze de kwaliteit nu wel kunnen terugschroeven!

605
van: Wouter Steijvers
geplaatst op  26-07-2005 / 20:01 uur

Reactie op Ingrid. Helaas zijn de test niet helemaal representatief te noemen... ze zijn niet allemaal een keer in hetzelfde apparaat gebruikt. en alhoewel het dezelfde soort was.. is het stroomverbruik bij ieder apparaat verschillend.
Qua prijs/ kwaliteit zijn ze wel ontzettend goed, maar ze houden het niet het langste uit..

392
van: ingrid
geplaatst op  12-02-2005 / 20:21 uur

Vanavond was er een uitzending van KASSA. Zij hebben getest welke batterijen (penlite, niet oplaadbaar) het beste zijn. De uitkomst was opmerkelijk; de batterijen van het huismerk van de Aldi presteren het langste! En leuke bijkomstigheid is dan ook dat deze heel goedkoop is, nl. 26 cent per stuk. (vergelijk: Duracel 1.25 per stuk)Ook IKEA kwam er goed uit (25 cent per stuk).

Verder vertelden ze dat oplaadbare batterijen goed zijn voor de portemonnee en het milieu, hoewel het geen voordelen oplevert wanneer je ze in bijvoorbeeld de afstandbediening van je TV etc. doet. Daar kun je dus beter die Aldi batterij in doen!

87
van: Emiel R.D Legger
geplaatst op  04-02-2004 / 22:51 uur

Accutjes zijn een goed idee voor besparing. Ze hebben tegenwoordig een grotere (stroom-)inhoud dan dure batterijen. Als voorbeeld: een penlite alkalinebatterij bevat doorgaan 1,5 Ampère/uur. Er zijn even grote NiMH-accu's van 2,2 Ampère/uur.