Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Gemaksvoedsel

Koop zo min mogelijk gemaksvoedsel, zoals kant en klare maaltijden of voorgesneden groente aangezien dit vele malen duurder is.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
5873
van: loes
geplaatst op  02-12-2010 / 10:21 uur

Hallo hoe gaat het ermee?
mij wel goed!
lekker he gemaksvoedsel,
het is lekker en je bent lekker snel klaar handig tg?

934
van: Nathasja
geplaatst op  04-01-2006 / 12:49 uur

Ik wil even reageren op de onderste mensen, vooral Ni, Je hebt het hier dan wel over AH, de duurste commerciele winkel die er is!
Wij hebben een tweepersoonshuishouden, we geven per maand totaal €75,- uit aan etenswaren en andere boodschappen, dus inclusief alles aan schoonmaaksmiddelen, shampoo etc.
Kip en snitzels haal ik grootverpakt bij de Aldi, verder vlees dat per kilo goedkoper is en invriezen, groente in een groentepakket voor €3,- op de markt, daar doen we ruim een week mee. En is elke week weer anders, met de groentes van die tijd van het jaar. Verder haal ik een 5kilo zak aardappels voor €2,- en haal ik rijst in een zak van 5 kilo voor nog geen €2,-.
Neem een kipfiletje snij hem in stukjes, bak hem samen met wat verschillende groentes, doe er iets van tomatenpuree doorheen, beetje water erbij en serveer dit samen met rijst. Al met al kost je dat (met de ingredienten die ik haal) nog niet eens een euro, plus gas, maar dat is zo snel klaar! En voila een heerlijke zelfgemaakte eenpersoons maalijd!

Gewoon een beetje creatief zijn!

Ook snitzels kun je zelf maken met een varkenslapje (op platgeslagen kip oid) door ei heen halen, vervolgens door de paneermeel en lekker bakken! voeg desnoods wat kruiden bij het paneermeel en je hebt een lekker gekruid stukje vlees, voor veel minder geld dan wanneer je het kant en klaar koopt!

551
van: Nanda
geplaatst op  06-06-2005 / 14:39 uur

Voorverpakte sla wordt gewassen met chloor (in een chloorbad dat vier keer zo sterk is als de dosering in een zwembad!), vervolgens wordt de sla verpakt in behandelde lucht (minder zuurstof, meer CO2), zodat er dagenlang geen zichtbare bederving optreedt. Eet smakelijk!

361
van: suzanna
geplaatst op  21-01-2005 / 12:30 uur

Zo geldt dat voor iedereen persoonlijk weer anders en als je het juist gemakkelijk voor jezelf wilt maken(rijker leven) en het is in de aanbieding zou ik het voorgesneden pakket gewoon pakken!

74
van: Eline
geplaatst op  15-12-2003 / 05:57 uur

Maak je eigen gemaksvoedsel: Kook meerdere porties tegelijk en vries het in.

50
van: Ni
geplaatst op  08-06-2003 / 14:55 uur

dat is niet altijd waar. Kijk maar eens bijvoorbeeld bij de AH: laatst was er zo'n mini-bloemkooltje, waar een persoon niet genoeg aan heef, €1,69!!! dat is dan toch veel duurder dan een afgeprijsd roerbakpakket voor €0,75, waar je twee keer van kan eten (dus de andere helft doe je gewoon in een bakje in de vriezer die je dan kan opwarmen in de magnetron)?

47
van: tineka
geplaatst op  08-06-2003 / 08:07 uur

voorgesneden groente begint al te bederven vanaf het moment dat het gesneden is. Ongesneden groente is goedkoper, lekkerder en je kan het langer bewaren. Als je de helft opsnijdt, kan je na een paar dagen er weer van eten. Bovendien kan je het net zo klein of groot snijden als je zelf lekker vindt.

44
van: ni
geplaatst op  07-06-2003 / 20:30 uur

ik vind dat je gelijk hebt! bovendeien zie je vaak in de supermarkt groentenpaketten (zoals macaronigroenten) voor de halve prijs of een lagere prijs, omdat het bijna over de datum is. dus voorgesneden & voorverpakte groenten kan soms juist veel voordeliger zijn!

28
van: a. van der Plas
geplaatst op  04-06-2003 / 21:59 uur

Daar ben ik het absoluut niet mee eens! En zeker niet als je alleenstaand bent, ga maar eens een maaltijd klaarmaken voor jezelf, of inkopen ervoor doen.
Je merkt dat je dan altijd voedsel overhoud, want je kan bijna niet voor en persoon verse groenten halen, ze zien je aankomen met een halve krop andijvie!
En denk eens aan alle energie die er verloren gaat, een maatijd zet je zo in de magnetron, en is met 3 minuten klaar, en tegenwoordig erg lekker.
En ik heb geen hekel aan koken, hoor, en lui ben ik zeker niet!