Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Seizoensgebonden

Koop groente en fruit van het seizoen. Dit is vaak het voordeligst. Doordat het niet in een kasverwarmde omgeving is gekweekt, is het tevens beter voor het milieu.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
9088
van: marjan
geplaatst op  28-04-2013 / 21:42 uur

ben je van plan een citroen of sinaasappel te persen? leg m 10 sec in de magnetron, zo komt er meer sap uit.

1810
van: delia groenendijk
geplaatst op  17-12-2006 / 20:02 uur

Als je voorverpakte groenten koopt bij de supermarkt,is het soms teveel.
Verwerk dit niet maar bewaar het gewoon rauw.
Aan het eind van de week maak je er roerbakgroente van en vult het zonodig aan met een uitje en/of tomaatje, dat je misschien toch altijd al in huis hebt.
Is het dan nog niet genoeg,koop er dan een klein of groot zakje soepgroente bij.
En misschien kun je dat nog combineren met een pan soep, die je toch van plan was om in het weekend te maken.
Denk trouwens ook eens aan het kopen van rauwe bietjes i.p.v.gekookte.
Dat is minstens de helft goedkoper en ook nog in de door jou gewenste hoeveelheid af te wegen.

1366
van: Nico
geplaatst op  08-07-2006 / 12:37 uur

Als je in de gelegenheid bent en je woont in de buurt van een fruit/groenteboer dan zou je daar ook eens moeten kijken. Voor relatief weinig geld heb je vaak verse groente en fruit. Dat mis ik nog wel eens in de supermarkten.

525
van: joyce
geplaatst op  24-05-2005 / 15:13 uur

of gewoon een stukje tuin omtoveren tot moestuin, veel groetes kun je invriezen (na koken/blanceren) of inmaken dat is nog altijd het goedkoopste, ook voor een kleine tuin zijn er mogelijkheden, zo kun je aardbeien tussen je gewone planten zo planten dat ze niet opvallen, of kruiden en ander fruit. zelf heb ik dat gedaan met rabarber, aardbeien, koolsoorten en het valt niet op. ook een optie is om een paar "moesbakken" te maken wat hoger als de rest van de aarde, zo hoef je niet zo ver tebukken en je kunt er veel in kwijt. succes!

236
van: de Gier
geplaatst op  11-10-2004 / 11:47 uur

Winter/herfstgroente zijn oa winterpeen,koolsoorten,witlof en spruiten.
Lente/Zomergroente zijn oa Tuinbonen,raapstelen postelein sperziebonen,spinazie ,andijvie, zomerrodekool, boswortelen ,peultjes bloemkool,en snijbonen.Maar ook kun je verse doperwten of capucijners kopen die moet je wel eerst doppen natuurlijk.Wat dacht je van zomerkrootjes.
Bijna het hele jaar door zijn er peulvruchten die je moet weken maar het lekkerste zijn die peulvruchten zoals bruinebonen toch in de winter.Kijk bij de echte groenteman en de meeste seizoensgebonde groente en fruit ligt er.Is het erg duur dan is het waarschijnlijk dat je te maken hebt met kasgroente die dus bijna het hele jaar door te koop is.Kleine minibloemkooltjes echte uit holland zijn meestal kasbloemkooltjes en dus erg duur.Eigenlijk moet de prijs je genoeg vertellen.Wij hebben zelf een groentewinkel geleid vandaar.

225
van: tooske
geplaatst op  02-10-2004 / 12:34 uur

Beste Julia,

Seizoensgebonden groenten zijn die groenten die er ineens met bakken tegelijk voor een prikje liggen.

Op dit moment, bergin oktober, bijvoorbeeld sperziebonen (hoe spel je dat eigenlijk en hoe kom ik daar goedkoop achter?), pompoenen en ik zie ook veel druiven in de aanbieding.

Al die dingen die nu vers van het land komen en niet zijn aangerukt van ver.

Om er precies achter te komen welke produkten dat zijn zou je misschien in een boekje van de bibliotheek kunnen kijken dat over het kweken van groenten gaat.
Succes ermee, en als je dan toch ook de bieb bent, zou je dan meteen voor mij willen opzoeken hoe je sperciebonen spelt?

Groetjes van Tooske

218
van: Julia
geplaatst op  24-09-2004 / 21:37 uur

En wat zijn die seizoensgebonden groenten dan precies?