Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Waterbesparende douchekop

Een gewone douchekop laat zo'n 10 tot 12 liter water per minuut door. Een waterbesparende douchekop / spaardouche verbruikt een derde tot de helft minder! En dat zonder verlies van douchecomfort.

De aanschaf van een waterbesparende douche kop is niet duurder dan een goede “gewone” douchekop. Wel is er bij de aanschaf een goede voorlichting nodig omdat een zuinige douchekop niet bij alle warmwaterapparatuur werkt. (Bij combiketels en badgeisers is de tapdrempel belangrijk. De tapdrempel is de minimale hoeveelheid water die nodig is om de ketel of geiser te laten werken. Sommige douchekoppen halen die drempel niet en dan blijft het water koud.)

De meeste besparing levert een zuinige douchekop in combinatie met een boiler. Terwijl een zuinige douchekop in combinatie met een keukengeiser geen enkel nut heeft. Keukengeisers laten van zichzelf namelijk al weinig water door.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
3795
van: albert jonker
geplaatst op  13-12-2008 / 13:53 uur

ik bied zeer goede water en energie besparende douchesproeiers aan .
kijk maar eens op www.douchesproeier.nl

2808
van: Ruben
geplaatst op  09-01-2008 / 21:46 uur

Het is dan ook het slimst om de tapdrempel op 6 liter per minuut in te laten stellen. Zo heeft een waterbesparende douchekop nut (www.handigbesparen.nl)

2149
van: Admiraal
geplaatst op  23-03-2007 / 09:47 uur

Geen grapje!!Mijn partner en ik gaan altijd samen onder de douche en mijn twee dochters ook. Bespaart toch weer mooi twee douchebeurten!

1845
van: ruud
geplaatst op  31-12-2006 / 22:23 uur

Bij mij werkte dit niet omdat er zo weinig water uit de douchekop kwam, dat de geiser niet aansloeg. De douchekop en thermostaat zijn van Grohe en de CV-combiketel van Vaillant. Er is een monteur geweest die kende het probleem en heeft de waterbespaarder uit de douchekop verwijderd en nog iets aan de combiketel gedaan en sindsdien heb ik weer warm water. NB: met een thermostaat kun je de straalsterkte ook terugregelen tot een minimum nivo, waarbij de ketel nog niet afslaat!