Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Energie besparen bij koelen en vriezen

Zet een koel- of vrieskast met de achterkant minstens 10 centimeter van de muur af. Als de warmte die aan de achterkant vrij komt makkelijk weg kan, zal het apparaat minder stroom verbruiken. De achterzijde van de koelkast moet stofvrij gehouden worden.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
11567
van: Data
geplaatst op  25-03-2016 / 13:03 uur

De zuinigheid van nieuwe koelkasten is een fabeltje. De fabrikanten geven zelf hun product het energiezuinig label en niemand controleert of die kast ook werkelijk zo zuinig is.

Vervang een oude zuinige kast niet door een nieuw energievreter.

2222
van: Laura
geplaatst op  20-04-2007 / 14:03 uur

Zorg ook dat je koelkast zo vol mogelijk is. Klinkt gek, maar klopt wel: als je de koelkast opendoet, vliegt er zo een hoop koude lucht uit, waardoor de koelkast weer aanspringt. Waar produkten liggen, zit geen lucht wat kan ontsnappen, dus hoeft de koelkast minder vaak aan te springen.