Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Uit i.p.v. op stand-by

Stand-by (slaapstand) is een stand die veel apparaten (bijv. televisies, computers, etc.) hebben waarin ze snel en gemakkelijk weer op te starten zijn. Zet de apparaten in huis niet op stand-by. In deze stand verbruiken ze nog altijd meer energie dan wanneer ze uit staan. Het aan- en uitschakelen van apparaten vergt absoluut minder stroom dan wanneer je ze lange tijd in stand-by laat staan.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
1998
van: Beheer Rijkerleven
geplaatst op  11-02-2007 / 23:03 uur

Bij het laten branden van lampjes in stekkerdozen wordt ook stroom verbruikt (t.b.v. het lampje), echter zeer beperkt. Worden ze niet gebruikt, zet de schakelaar dan ook uit (zodat het lampje uitgaat). Wat veel kleintjes...

1997
van: Beheer Rijkerleven
geplaatst op  11-02-2007 / 22:57 uur

Veel apparaten van tegenwoordig kan je "uit" zetten via de afstandsbediening. Dan blijft er ergens op het apparaat nog wel een klein lampje (LED) branden. Dit is de standby stand. (Dit kost geld en is bij langdurig gebruik ook minder veilig). Op ieder apparaat zit een hoofdschakelaar. Daarmee onderbreek je de 230 Volt verbinding richting de voeding. Het lampje (LED) zal nu ook uitgaan. Dit staat in 99,99% van de gevallen gelijk aan de stekker uit het stopcontact halen.

Hopelijk heeft u iets aan deze toevoeging.

1995
van: bonitta
geplaatst op  10-02-2007 / 10:36 uur

moet ik nou de rode knop van de stekker uit doen, of moet ik het zo laten, omdat de apparaten toch uit staan, omdat ik benauwd ben dat ik mede daardoor mischien te veel terug moet gaan betalen, ik kom niet zo goed uit op het antwoodr van mijn eerste vraag, hoop wat meer duidelijk bij deze te krijgen, bedankt.

1994
van: bonitta
geplaatst op  10-02-2007 / 10:32 uur

op zich vind ik de tip prima, maar wat ik graag wilt weten, is als je zo'n stopcontact heb aangesloten op een ander stopcontact, om dat tevens weer aan te sluiten op een televisie, of koelkast, zo'n stopcontact blijf ook altijd aan, door het rode licht die hij dan aangeeft, maar de apparaten staan dan volledig uit, wordt er op die manier geen extra electra gebruikt dan, ik zou dat graag willen weten, omdat ik niet anders kan, en zo'n beetje overal in huis die verlengingen hebt, alvast bedankt, voor jullie medewerking.

1661
van: Wayuki
geplaatst op  01-11-2006 / 12:57 uur

Niet alleen dat... Apparaten die op stand-by staan zijn ook nog eens een van de belangrijkste oorzaken van woningbranden. Het is dus nog veel veiliger ook.