Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Radiator niet dicht

Zet de radiator in de gang (of andere ruimte) niet even dicht. Je kan beter stoken met drie radiatoren met een lage aanvoertemperatuur, dan met twee radiatoren met een hoge aanvoertemperatuur.

(Bij een HR-ketel wordt deze aanvoertemperatuur automatisch geregeld. Bij een VR-ketel is deze instelbaar op de ketel).

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
11629
van: Aatje
geplaatst op  06-05-2016 / 12:40 uur

Ik kan me al jaren niet meer permitteren om het huis behaaglijk warm te stoken. Maar dat komt doordat elke olie&gas prijsverlaging wordt gevolgd door een belastingverhoging. Groen elitair beleid in combinatie met rechtsliberale inkomenspolitiek zorgt er voor, dat ik altijd in de kou zit.

Ik stook alleen als het echt nodig is en heb thermostaatkranen op alle radiatoren, behalve waar de centrale CV thermostaat is geïnstalleerd.

Zo is het overal gelijkmatig de gekozen temperatuur en dat werkt beter dan zelf de radiatoren open en dicht draaien.

Gelukkig heb ik op alle radiatoren een thermostaatkraan gezet, in de tijd dat deze nog analoog waren. Nu zie je overal digitale thermostaatkranen, waarvan je steeds de batterijen moet vervangen om ze goed te laten werken.

4886
van: Janna
geplaatst op  10-02-2010 / 10:04 uur

Sinds ik op alle kamers een beetje stook (de verwarmingen een piepkleinbeetje opengedraaid heb) heeft mij dit een besparing opgeleverd van 200!! Ik woon in een vrijstaandhuis vlak bij de weilanden. De besparing betreft de huidige winter!!
Overdag is het overal 17 graden als we aan het werk zijn. idem in de nacht. Vanaf 17.00 uur wordt de boel dan opgewarmd tot 19 graden.Het is dan in het hele huis lekker warm. Blijf ik de avond weg, dan zet ik heb terug naar 17.