Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Spaghetti eerder gaar

Doe een klontje boter of wat olijfolie in de pan bij de spaghetti. Het zal eerder gaar zijn, plakt minder en geen last van overkoken.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
6059
van: wendy
geplaatst op  18-02-2011 / 21:36 uur

Ik doe 't als volgt: water aan de kook brengen met zout of een bouillonblokje. Pasta (of rijst) toevoegen, weer aan de kook brengen en dan vuur uitzetten (ik kook op gas). Na 3 minuten even een keer doorroeren. In totaal tel je 2 minuutjes bij de kooktijd op en klaar. Zonder overkoken en ranzige kookplaat.

5293
van: Ines Dikhof
geplaatst op  02-06-2010 / 13:14 uur

Die ranzige Honig troep die door moet gaan voor Italiaanse pasta is gewoon afval van de meel verwerkende industrie. En wist je dat macaroni niet eens een Italiaanse pasta soort is maar door Nederlanders bedacht? Echte paupers eten Honig macaroni met tomatenketchup en denken dat ze Italiaans eten.

5290
van: Danielle
geplaatst op  31-05-2010 / 14:17 uur

Spagetti wordt niet minder plakkerig als je tijdens het koken olie of boter toevoegt.. Dat moet je doen als het afgegoten is.. Maggieblokje erbij is lekker ;) En tegenwoordig snelkook-spagetti

5117
van: Ruth
geplaatst op  13-04-2010 / 16:17 uur

Olie in het water van de pasta heeft geen zin, zout wel. Boter erbij geeft al helemaal een grote bende als het water aan de kook raakt, en voor de smaak is het al helemaal funest. Ik denk dat bovenstaande tip een flauwe grap is of van iemand die nog nooit pasta gekookt heeft.

5116
van: pien
geplaatst op  13-04-2010 / 15:56 uur

Is inderdaad flauwekul. Olie mengt niet met water, laat staan met de pasta dus heeft geen toegevoegde waarde tijdens het koken.

3549
van: Ria
geplaatst op  26-09-2008 / 12:28 uur

Je kan spagetti klaarmaken in een serveerwonder van tupperware. Giet kokend water in de kom en doe er der pasta in en na 10 minuten is de pasta klaar. Wel het deksel erop laten hé!

877
van: Marijke
geplaatst op  10-12-2005 / 22:01 uur

Volgens mij werkt dit niet echt; olie en boter blijven drijven op water, en komen pas in contact met pasta bij het afgieten van het water. En je pasta wordt echt niet eerder 'gaar'. Als je al olie of boter wilt toevoegen, doe het dan nadat je het water eraf hebt gegoten. Pasta gaat juist plakken als je het te lang kookt.