Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Batterijen een 2e leven

Als een apparaat op batterijen (bijv. een radio) het niet meer doet op die set batterijen, kunnen de batterijen nog vaak enige tijd gebruikt worden in bijv. een (led-) zaklantaarn, afstandbediening, wandklok.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
4266
van: Jan
geplaatst op  15-05-2009 / 17:55 uur

Er bestaan sinds kort ook opladers voor normale batterijen (alkaline). Die opladers kunnen je batterijen tot 30x opnieuw opladen! (ik gebruik het zelf met grote tevredenheid)

Je kan ze o.a. kopen bij www.cheapaccu.nl en www.shopvanalles.nl

4168
van: Rob & Nino
geplaatst op  07-04-2009 / 19:53 uur

Oplaadbare Nikkel Cadium baterijen.
De capaciteit (energie inhoud) kun je vergroten door ze in paar keer in te vriezen en daarna snel te ontdooien. De cellen breken dan in kleinere cellen waardoor ze weer meer energie kunnen opslaan. Zelf echter nog nooit geprobeert, men zecht dat dit werkt.

2182
van: Rob uit Rotterdam
geplaatst op  04-04-2007 / 09:32 uur

Het is bij veel consumenten een gewoonte geworden, maar veel apparaten die batterijstroom gebruiken, kunnen evengoed mechanisch functioneren. Mijn koorts-, oven-, en buitenthermometer gebruiken geen stroom. Mijn horloge evenmin. Mijn wandklok heeft gewichten. De eierwekker wind ik gewoon even op. En ook mijn keuken-, en personenweegschaal werken gewoon, dus zonder batterijen.

1962
van: sunig type
geplaatst op  03-02-2007 / 17:28 uur

oude LR6 batterijen kunnen nog gebruikt worden voor elektrische klokken. De klok loopt soms nog wel een jaar op zo'n batterij.