Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Vaatwasser niet naast de koelkast

Plaats de vaatwasser niet naast de koelkast. Want door de warmte en vochtigheid afkomstig uit de vaatwasmachine moet de koelkast harder werken.

Moeten ze toch naast elkaar staan, plaats dan een isolatieplaat tussen beiden om het effect te minimaliseren.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
8365
van: Peter
geplaatst op  26-05-2012 / 14:32 uur

Een goed idee. Mijn koel-vries combinatie staat met het vriesdeel tegen de vaatwasser. Vandaag werd de koelkast aan de zijkant warm. Dat hoort alleen te gebeuren als de combinatie op een koude plek staat. Dat werkt zo: op een koude plek slaat de koelkast haast niet meer aan. De vriezer wordt tegelijk met het koelgedeelte gekoeld.(en dit werkt goed bij ongeveer 20 graden Celcius) Om te voorkomen dat het vriesgedeelte ontdooit omdat het koelgedeelte koud genoeg is, wordt het koelgedeelte opgewarmd zodat de koeling aanslaat. Vandaag was het 25 graden, en ik dacht dat het apparaat stuk was. Totdat ik me bedacht dat een uur daarvoor de vaatwasser klaar was!!!
Dat wordt een stukje radiatorfolie tussen de twee apparaten.

8193
van: RenĂ©
geplaatst op  11-04-2012 / 21:22 uur

In Nederland is het buiten vaak koeler dan binnen dus koelkast op het balcon of naast de keukendeur zetten.Een tweede optie is in de kelder plaatsen.Inzake afwasmachine een "hotfill" maken dwz afwasmachine op warmwater aansluiten ipv op koud. Kost minder tijd en geld om water te verwarmen , als je tenminste geen oneindig lange leiding hebt en dmv gas water verwarmt.

6439
van: bart
geplaatst op  29-05-2011 / 10:48 uur

Neem aan dat we hier praten over vrijstaand en niet om inbouw apparaten.

4899
van: Leny
geplaatst op  16-02-2010 / 13:52 uur

Ik heb de vaatwasser naast de verwarming staan.
Is het daardoor mogelijk dat bij het aanzetten van de vaatwasser de stoppen uitslaan. De kabel en stekker worden wel warm van de verwarming.
De vaatwasser is goed schoon gemaakt.

3842
van: Joris
geplaatst op  30-12-2008 / 13:13 uur

Inderdaad leuk bedacht maar erg onpraktisch soms. De koelkast naast de vaatwasser is vaak wel handig, kan mijn vrouw na het in- en uitruimen van de vaatwasser meteen een koel biertje voor me fixen zonder dat ze verdwaalt in de keuken.

3538
van: ikke
geplaatst op  22-09-2008 / 13:49 uur

Leuk bedacht, maar zo groot is mijn keuken niet dat ik kan kiezen waar ik mijn vaatwasser en koelkast neerzet

2592
van: Nelly
geplaatst op  30-09-2007 / 21:21 uur

Hallo,
Sinds kort woon ik in een ander huis maar nu staan mijn vriezer en bovenop mijn koelkast direct naast de verwarming in mijn keuken en een andere plek heb ik niet waar ik ze neer kan zetten.
Ik heb een ruimte tussen de radiator en mijn vriezer van plus minus drie cm en dan zeg ik veel.
Zou ik die warmte in de winter van mijn radiator enigzins kunnen omleiden door een isolatieplaat te kopen en die ertussen te schuiven, of heeft dat geen zin?
Vind het ook zonde om kosten te maken en het zou blijken dat het niets helpt, dus ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft en dat even hier op deze site wil vermelden, vast bedankt voor de moeite.

2519
van: Mieke
geplaatst op  26-08-2007 / 19:57 uur

Ik ben ook benieuwd naar het effect van koken naast de koelkast. Op hoeveel afstand moet het fornuis van de koelkast af staan?