Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Groente stomen

Groenten en peulvruchten kunnen gestoomd worden in plaats van koken in water. Dit is zuinig en snel, bovendien blijven door het stomen (niet te lang) meer vitaminen in de producten achter. Er zijn speciale roosters verkrijgbaar die je in een pan kunt zetten. Op deze manier kan je op een eenvoudige manier meerdere dingen in één pan klaar maken, bijvoorbeeld rijst onderin en sperziebonen bovenin.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
6583
van: christa
geplaatst op  28-06-2011 / 22:51 uur

ik kook al 26 met een stoompan. Voordeel: als je eten bijna gaar is, gas uit. Op de stoom blijft het nog een tijdje doorkoken.

3671
van: marlies
geplaatst op  28-10-2008 / 14:29 uur

En stomen komt de smaak ook nog eens ten goede! Heerlijk.

Als je gebruik maakt van een stoomkoker (bijv. die van Braun, daarvan weet ik dat die vocht opvangt) dan wordt het condens/stoomvocht opgevangen. Dit kun je prima gebruiken als basis voor een (groenten)sausje.