Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Radiatorfolie

Achter radiatoren verdwijnt veel warmte door de muur, omdat het temperatuurverschil met buiten hier het hoogst is. Om dit verlies te beperken, kan je radiatorfolie plaatsen. De werking is gebaseerd op het reflecteren van de warmtestralen afkomstig van de radiator. Daarvoor moet het oppervlak van de folie groter zijn dan dat van de radiator.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
8798
van: Alexander
geplaatst op  09-12-2012 / 09:43 uur

Kijk naar je ramen! Door het raam, je verliest veel meer warmte! Onlangs las over een nieuwe energiebesparende technologie in Nederland - materiaal Inflector. U wordt besparen tot 40% energie. Het idee is dat het uw raam (oude of nieuwe) zal beschikken over een extra laag die warmte reflecteert. De ramen zijn nog steeds transparant. U wordt niet alleen uw kosten te verminderen, maar ook de CO2-uitstoot te verminderen in de atmosfeer. Wat denk u? Ik vind het een goed idee.

8191
van: RenĂ©
geplaatst op  11-04-2012 / 21:13 uur

Beter is een lijstje maken van tengellatten of latjes gratis van een wegwerppallet.
Kies de juiste dikte of doe er twee opelkaar want in het frame komt het witte, schuimachtige kunststof piepschuim (isomo; tempex; styrofoam)daaroverheen de reflectie folie en dan een gipsplaatje.Dus geen lelijke folie in het zicht. Denk ook een een goede vensterbank waar de gordijnen op aansluiten.

6386
van: Bettina
geplaatst op  20-05-2011 / 16:34 uur

Gaat het hier om geld besparen? of gaat het hier om hoe ons huis er van binnen uit ziet?
Als je geen centen hebt zijn alle tips welkom en kan het je niet schelen waar men tegenaan kijkt. Liever een plak brood met lelijke radiator ipv een mooie designe en niets te eten!!!

4588
van: Sybje
geplaatst op  22-10-2009 / 16:02 uur

Goede tip,

Altijd een gaskachel gehad en nu bij mijn vriendin cv en we zetten hem in de avond al eerder uit dan we naar bed gaan.

Van de week even langs de doe-het-zelfwinkel om te kijken wat zo'n rol kost.

4088
van: Theo
geplaatst op  24-03-2009 / 13:22 uur

Ik heb ook eens ergens bij iemand gezien dat hij de folie strak achter de radiator geplaatst had, dus niet tegen de achterliggende muur. Doordat het folie direct achter tegen de radiator aan hangt steekt er niks uit aan de zijkanten of tegen de muur. Werkt alleen bij een ouderwetse verwarming die uit verschillende lamellen bestaat (zie kleine foto bij dit onderwerp) dus niet bij moderne plaatradiatoren.
Zijn vrouw heeft een oerlelijke smoel daar zou die folie ook wel handig zijn.

4084
van: banton
geplaatst op  23-03-2009 / 18:49 uur

die folie kan dan wel een besparing van de verwarmingskosten opleveren maar als de folie een groter oppervlakte moet hebben dan de radiator zelf dan is dat toch ook geen gezicht? Zit je tegen die folie aan te kijken ipv een mooie strakke muur.