Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Afstemmen verwarmingsinstallatie aan behoefte

Kies een verwarmingsinstallatie die afgestemd is aan de behoefte van de woning. Een te zware verwarmingsinstallatie heeft geen zin, aangezien die zorgt voor rendementsverlies. De ervaring leert dat de meeste verwarmingsinstallaties te zwaar zijn.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
10473
van: Pierre
geplaatst op  10-10-2014 / 11:06 uur

Wacht niet tot je cv-ketel er mee stopt. Als je na 12 jaar vervangt moet je wel investeren, maar je gaat ook weer extra besparen.Zo verdien je het weer terug. Tip voor cv-ketel kiezen is de website hoe-koop-ik.nl. Link.

5266
van: effectief
geplaatst op  23-05-2010 / 19:30 uur

cv temp. op max. 75 gr zetten, dan werkt ie het meest effectief, niet hoger. Dit heeft met de condens te maken

1991
van: Wil
geplaatst op  07-02-2007 / 13:25 uur

Het verschil tussen de dag en nacht temperatuur mag niet te groot zijn ca 3 ½ gr, nacht temperatuur 16,5 graden, anders koelen de wanden meubelen te veel af en kost het extra energie ze weer op te warmen en geeft een onbehagelijk gevoel in de kamer zodat je de verwarming onnodig hoger gaar zetten.

De thermostaat zodanig instellen dat hij in 2 a 3 stappen de kamer op temperatuur brengt

De radiator in de gang uit doen kan ook nadelig zijn en onbehagelijk iedere keer aks de deur open gaat verlies je enorm veel warmte. Laat de radiator in de badkamer ook altijd mee draaien behalve als het raam open staat, dat voor komt vocht plekken en reuk.

Slaapkamers die niet gebruikt worden kunnen sterk naar vocht ruiken, gebruik in die kamers een thermostaat en zet die op 1.

Als je ’s avonds thuis komt en de verwarming staat laag, draai die dan eerst omhoog alvorens de gordijnen te sluiten, zeker bij lange gordijnen voor de verwarming. Als de kamer op temperatuur is dan de gordijnen sluiten. Als het huis geïsoleerd is zul je merken dat dan de verwarming minder “aanslaat� de kou komt niet door de muren maar door het raam. Ook bij isolatie glas er zit dan al een warmte buffer tussen glas en gordijnen.