Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Europa moet tegen 2020 20% energie besparen

19 oktober 2006 - BELGA - De Europese Unie moet tegen 2020 de energieconsumptie met 20% doen dalen. Dat heeft de Europese Commissie donderdag bekendgemaakt. Op die manier moet jaarlijks 100 miljard euro bespaard worden.

Momenteel verspilt Europa ongeveer 20% van de gebruikte energie. Het prijskaartje van die verspilling zou tegen 2020 in totaal 100 miljard euro per jaar kunnen bedragen. De verspilling is ook schadelijk voor het milieu en versterkt de afhankelijkheid van leveranciers uit derde landen. Om hieraan iets te doen heeft Eurocommissaris voor Energie Andris Piebalgs een plan klaar met meer dan 75 maatregelen om huishoudtoestellen, huizen, vervoer en de opwekking van energie efficiënter te maken.

Ingezonden door: Skynetnieuws

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
2099
van: al gore
geplaatst op  11-03-2007 / 18:23 uur

prima start, moet ik alleen nog mijn eigen energieverbruik beteugelen. gebruikte in mijn eerste woning vorig jaar 900 000 kw en heb nog een tweede woning ook.