Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Wegwerpbekers op het werk

Gebruik zo min mogelijk plastic wegwerpbekers bij koffiezetautomaten. Dit is niet alleen geldverspilling, maar belast ook onnodig het milieu. Gebruik liever een mok.

Sommige mensen herbruiken de plastic wegwerpbeker. Dit is niet verstandig, want bij hergebruik komen weekmakers vrij.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
3247
van: Anne
geplaatst op  21-05-2008 / 15:54 uur

Bij ons op het werk hebben we geen warm water om iets af te wassen. Sommige collega's hebben al jaren een eigen mok maar die zien er bijzonder ranzig uit! Lijkt me dus niet gezond. En om nou elke dag mijn mok mee naar huis te nemen....

3031
van: maris
geplaatst op  23-03-2008 / 00:27 uur

was je na elk kopje koffie je mok af dan? ik niet als je frisdrank pakt drink je toch ook uit hetzelfde glas.. teminste ik wel.. (niet de hele dag natuurlijk!) en plastic bekers.. tja niet fijn om te drinke en smaakt niet lekker.. tja ik ben een zeikerd.. ik drfink bijv thee uit een theeglas.. en koffie in en mok... haha

2728
van: Frans
geplaatst op  07-12-2007 / 16:38 uur

dat onderzoek is dus gedaan door TNO maar wat was exact de opdracht te onderzoeken?

2727
van: erica
geplaatst op  07-12-2007 / 16:36 uur

ja, dat zou ik ook zeggen als ik in die beker-handel zat!
ik spoel m'n mok gewoon om en gebruik geen kilo's/liters aan zeep waar ze in het onderzoek wel vanuit gaan.

ook gebruik ik geen overdreven hoeveelheid water.

2726
van: Wouter
geplaatst op  07-12-2007 / 16:06 uur

Plastic bekers milieuvriendelijker dan mokken


Hoewel de meeste mensen denken dat plastic koffiebekertjes slecht zijn voor het milieu, wijst een studie van TNO in opdracht van Stichting Disposables Benelux (SDB) uit dat eenmalige bekers juist milieuvriendelijker zijn. Dat blijkt uit een recente studie van TNO, maakte het SDB vrijdag 30 november j.l. bekend.

Met name plastic en kartonnen bekers zijn minder belastend voor het milieu dan porseleinen of aardewerk mokken. Het afwassen van de mokken blijkt een nadeliger effect te hebben dan de productie van eenmalige bekertjes.

“De resultaten van de gemaakte vergelijkingen wijzen duidelijk in de richting dat de éénmalige (koffie) drinksystemen de minst milieubelastende zijn”, aldus een woordvoerder van het samenwerkingsverband van de drankenautomatenbranche in Nederland, leveranciers en grondstofproducenten.