Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Ontdooi in koelkast

Ontdooi ingevroren etenswaren in de koelkast en niet in de magnetron. De kou die vrij komt wordt gebruikt voor de koeling. Hierdoor verbruikt de koelkast minder energie...

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
9086
van: marjan
geplaatst op  28-04-2013 / 20:51 uur

ik gebruik de vrieskou om mn diepvries te ontdooien: alles op de tuintafel en huppa!
daarnaast is het slim vrieselementen buiten te leggen snachts en overdag in de koelkast te leggen: scheelt weer energie!

8260
van: jan
geplaatst op  27-04-2012 / 00:11 uur

snel bederfelijke etenswaren bewaar je best in het midden (!) vd koelkast. dat schijnt het koudste deel te zrijn. dus bewaar daar dierlijke producten als het niet ik de vriezer kan

3125
van: Anja
geplaatst op  12-04-2008 / 09:33 uur

Opruimen doe ik zo :
1. Neem eerst alles uit de koelkast. Je start best met een volledig lege koelkast. Gooi spullen die je niet meer gebruikt of vervallen zijn weg.
2. Voor je de spullen terugplaatst, poets je de binnenkant van je koelkast. Op die manier zal deze al heel wat netter lijken.
3. Plaats nu de boter, eieren en roomkaas in het bovenste compartiment van de koelkastdeur.
4. In de overige vakken van de deur plaats je sauzen, dressings, en kaas. Denk bijvoorbeeld aan mayonnaise, ketchup, cheddar, yoghurtdressing.
5. Plaats je drank in het grootste vak in de koelkast zelf. Je kan er gemakkelijk melk, fruitsap, frisdranken, water en bier kwijt.
6. Koelkasten bevatten doorgaans een of meerder lades onderaan in de koelkast. In één lade horen alvast groenten en kruiden thuis. Heb je nog een andere lade, dan reserveer je die best voor vleeswaren en charcuterie die niet ingevroren moeten worden.
7. Verdeel dan de rest van de voedingswaren. Rangschik deze volgens gemeenschappelijke kenmerken. Zo kan je zuivelwaren bijvoorbeeld bij elkaar op een schap plaatsen: yoghurt, zure room, mozzarella... Je kan ook alles wat je nodig hebt voor het ontbijt bij elkaar zetten zodat je 's morgens niet hoeft te zoeken. Orden zo alle overgebleven producten in je koelkast.
8. Heb je een vriesvak? Ook daarin kan je ijs, vleeswaren, diepvriesgroenten... opdelen en ordelijk opbergen.