Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Zuiniger autorijden met hogere bandenspanning

In de technische handleiding, welke bij de auto behoort, staat vermeld wat de maximum druk voor de banden moet zijn. Echter, het automagazine Autobild bericht, dat de huidige generatie banden makkelijk een spanning van 0,3 bar boven de aangegeven maximum spanning aankunnen. Een motief om dit te doen is het verbruik: hoe hoger de spanning, hoe lager het verbruik. Kritische kanttekening hierbij is, dat bij een hogere spanning de oppervlakte van het loopvlak afneemt en dus ook het remvermogen!

TIP: Regelmatig controleren van de bandenspanning is nodig, want spanningsverliezen van 0,3 tot 0,8 bar per maand zijn mogelijk.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
6082
van: Bert
geplaatst op  28-02-2011 / 12:03 uur

Hele goede tip, ik had hier meer negatieveling verwacht. (kans op minder grip, meer slijtage in het midden van het loopvlak)

Ik houd het op een 2.6 rondom ipv 2.3.


5120
van: Ik
geplaatst op  14-04-2010 / 13:15 uur

Banden op laten pompen met kooldioxide of stikstof. Kan voor 5 euro per band en dan heb je er geen omkijken meer naar ;-)

5119
van: Ik
geplaatst op  14-04-2010 / 13:14 uur

Inderdaad waar. Ik bespaar hiermee 40%.
Voor 3,5 bar erin en achter 3,2 bar in plaats van 2,3-2,2 bar wat echt te weinig is.
Minder grip heb je, maar daar kun je op anticiperen en is aan de bestuurder zelf.
Rij zelf al 11 jaar schadevrij sinds die 11 jaar dat ik mijn rijbewijs heb en altijd met hardere banden dan normaal.
Op een elektrische fiets bespaar je dus ook even fijn 40% op je accu's. Dus in plaats van 25 kilometer kun je 38-40 km halen.
Je moet gewoon een beetje opletten dat je grote kuilen in de weg of hobbel zowel met fiets als auto ontziet want de vering heeft meer te verduren want de banden veren minder mee en slijten in het midden het snelst. Geen goed idee om altijd plankgas te rijden met te harde banden, kan klapband geven. Maar de wat duurdere banden hebben hier minder snal last van of geheel niet en je voorkomt lekke banden. In die 11 jaar dat ik een auto bestuur heb ik nog nooit een lekke band gehad en op de fiets eens per 4 jaar of zo.
Een paar goede sloffen kosten gauw 300 euro per 4 en je hebt ook banden van 35 euro per stuk en ga die niet te hard zetten. Winterbanden dus ook niet en eerder iets lagher dan aanbevolen. Zomerbanden wel harder (steviger rubber). Winterband heeft zachter rubber.

Ik haal met mijn Toyota Prius 1 op 35 en dat is geen grapje en ik rijd op de snelweg rond de 125 km/h. De synergy drive moet wennen aan hardere banden want in het begin zegt de Prius dat je accu leeg is, maar je dan nog 40% hebt!

Tank je 50x per jaar voor 50 euro of tank je 50x per jaar voor 30 euro.
Dus besparing op brandstof bij 1,50 de liter.
2500 euro vs 1500 euro en zeg maar dat je al je onderhoudskosten hiermee kan vereffenen.

Pas je het nieuwe rijden toe zoals ik dan kun je 1 op 35 halen met een hybride of 1 op 19 in de Opel van mijn moeder terwijl mijn stiefvader er 1 op 12,5 mee haalt.
En tel uit je winst over 5 jaar. 5000+ euro.
Kun je heel wat banden voor kopen, dus dat het middenvlak iets sneller slijt staat niet in verhouding met de besparing die je wint.

Remweg langer. Iets, scheeld in mijn ogen niet zo veel of ik anticipeer goed? Een ding is zeker. Trekkracht is beter en trekt duidelijk sneller op. Zeker mijn elektrische fiets heeft er profijt van en wel mijn accu (8 Ah 24 volt Li-Po) en trek er 40 kilometer uit!
Sorry, bij wind tegen is dit minder uiteraart en nu gaat het over de bandenspanning.
Zelf 1 volle bar erbij kan geen kwaad en nog nooit klapband gehad.

De beste tip ooit!

2942
van: pieter
geplaatst op  20-02-2008 / 17:10 uur

Niet alleen je verbruik daalt, de banden zelf verslijten minder snel. Banden vervangen is ook zeer kostelijk voor de portemonnee en het leefmilieu.

2347
van: bert
geplaatst op  01-06-2007 / 13:42 uur

het remvermogen neemt niet af. W=F.N
W is het remvermogen
F is de wrijvingscoefficient
N is de normaalkracht (gewicht auto)
hierin komt de factor opp. niet in voor.
bij nat weer zelfs minder kans op aquaplaning.

2068
van: veronique
geplaatst op  04-03-2007 / 21:20 uur

Het scheelt mij echt ong. 5 euro per 2 weken. Ik houd mijn banden nu elke 5 weken op spanning. Geweldige tip! Echt doen! Kost niks, scheelt veel!