Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Deksel op de pan

Bespaar energie tijdens het koken door de deksel op de pan te doen en niet te veel water te gebruiken. Bij groente en aardappelen is een bodempje water al genoeg. Zodra het kookt kan de warmtebron al lager gezet worden.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
3668
van: marlies
geplaatst op  28-10-2008 / 14:19 uur

Miriam (weet niet of je het nog leest, maar toch): dáár hebben ze nou pollepels (of een vork) e.d. voor uitgevonden. Je kunt halverwege het koken de groente toch even doorroeren? probleem opgelost.

2563
van: jeroen
geplaatst op  19-09-2007 / 01:37 uur

voor alle groentes geldt deze tip!!!
doe warm water in je pan kook eerst het water!!!(met deksel scheelt 65% van de tijd)
doe daarna de groenten in het kokende water hierdoor is je groente niet alleen sneller klaar maar ook de kleur geur en smaak blijft optimaal evenals de vitamine blijft grotendeels in de groente ipv in het kook water!
wat ook prima werkt en dat stond al bij de tips is een stoompan terwijl je de aardappels kookt groentes erop en hoeft er maar met 1 pan water gekookt te worden voor groentes en aardappels!!

(ik ben kok en heb nog veel meer kooktips voor de geintresseerde!!the_metal_jeroen@hotmail.com)

1948
van: muisje
geplaatst op  02-02-2007 / 00:33 uur

Bij de macaronie en spaghettie doe ik een scheut mais olie in tegen het kleven.
In het water bij het koken.

1945
van: Mirjam
geplaatst op  31-01-2007 / 14:57 uur

Mijn ervaring is dat met een bodempje water de groente bovenin minder snel gaar wordt dan het gedeelte onder water.Klopt dit?

830
van: Wills
geplaatst op  16-11-2005 / 20:27 uur

Stoommandje in je pan: supersnel je groente klaar met behoud van vitamines

535
van: irma
geplaatst op  05-06-2005 / 11:48 uur

Inderdaad een goede tip. Zet ook altijd de juiste maat pan op de juiste brander. Een grote brander onder een kleine pan geeft veel energieverlies en daarnaast worden de pannengrepen loeiheet.

84
van: Theo
geplaatst op  03-02-2004 / 08:18 uur

Pasta koken doe ik altijd op laag vuur en mét deksel op de pan. De tip van Jessica zou ik toch eerst even uitproberen als je spaghetti kookt; door het vuur helemaal uit te zetten is de vloeistof niet meer in beweging en gaat de pasta aan elkaar plakken.
Koken op groot vuur is overigens vrij zinloos; de temperatuur in de vloeistof kan toch niet hoger dan zo'n 100 graden worden. Eigenlijk alleen geschikt om snel sausen te reduceren. Bedenk dat door hoog vuur het gerecht nooit eerder gaar wordt, maar wel eerder aanbrandt!

69
van: Jessica
geplaatst op  30-11-2003 / 11:19 uur

Bij pasta kan de pan zelfs uit zodra het water kookt, en dan de pasta met deksel op de pan laten garen. Wel twee minuten bij de normale kooktijd optellen. Je bespaart niet alleen energie, maar je pasta is ook nog eens perfect 'al dente'.