Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Tandartshaakje

Tandenstokers zijn duur en de tandarts ook. Maar denk eens wat je zelf kunt doen:

Koop voor ca. 12,95 euro een tandartshaakje bij de apotheek of betere drogist. Wel even een investering, maar die heb je zo terugverdiend.

Zo kun je goed tussen de tanden en kiezen reinigen en er ook je tandsteen mee verwijderen.

Iedereen is natuurlijk ook vrij om een elektrische tandenborstel te gebruiken maar de "ouderwetse" tandenborstel is afgezien nog van de stroom, die hij niet gebruikt toch vele malen goedkoper.

Bij het opleidingsinstituut voor tandartsen hebben ze mij eens vertelt, dat wanneer je, je maar aan de regels voor goed poetsen houdt, het ook helmaal niet nodig is oom een elektrische te gebruiken. Bijkomend voordeel voor mensen met een slecht geheugen: hij hoeft niet te worden opgeladen.

NOTE RijkerLeven: Voorkom beschadigingen aan de tanden, glazuur en tandvlees.

Ingezonden door: Delia

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
11631
van: Aatje
geplaatst op  06-05-2016 / 13:18 uur

Waarmee wordt het tandsteen zacht gemaakt? Is dat geen gevaarlijk goedje?

11437
van: eddie
geplaatst op  14-01-2016 / 14:20 uur

"of je zelf nou gaat krassen of je dat door de tandarts laat doen is even slecht voor je tandglazuur"
Misschien moeten mensen die totaal geen verstand ervan hebben niet klakkeloos dingen beweren die niet kloppen en schade kunnen doen? De tandarts (of mond hygienist) maakt het tandsteen eerst zacht. iets wat je niet kunt doen thuis. Daarnaast is het een expert met een opleiding en vaak veel ervaring. Geld besparen is ok maar de vrekkenklub wil ik geen lid van zijn. Je gebit of gezondheid op het spel zitten is onacceptabel.

8964
van: sofie
geplaatst op  04-03-2013 / 15:58 uur

of je zelf nou gaat krassen of je dat door de tandarts laat doen is even slecht voor je tandglazuur.je moet tussen de spleetjes van je tanden het haakje zetten,neem er de tijd voor,sloop er je gebit niet mee!

8220
van: Anonima
geplaatst op  18-04-2012 / 13:50 uur

Hoe moet je precies tandsteen verwijderen?

5428
van: DW Zandbergen
geplaatst op  07-07-2010 / 12:15 uur

Operaties zijn duur en dokters ook! Koop bij de Blokker een puike set vleesmessen en doe het zelf! Een beetje handige meid of frisse kerel regelt tegenwoordig zn eigen operaties. Bedenk eens wat je kunt besparen op dokterskosten aan verplichte bijdrage, consult en reiskosten! En waarom een anesthesist inschakelen voor de verdoving als mammas deegroller ook goed werkt...

4615
van: bassi
geplaatst op  28-10-2009 / 11:57 uur

Leuk wat ik hier allemaal leest van an en linda, zelf werkzaam als mondhygienist?
Bwaah, ik ben vorig jaar daarna toe geweest, spoelen kon niet om de overmatige troep weg te spoelen,(een bekertje kost 2 cent en het afvalwater kost mogelijk 3E/liter) ook hadden ze kleurstof gebruikt (om tandplak mee te controleren)normaal is 6 druppels maximaal hiervan, bij negen druppels ben ik gestopt met tellen (waren er circa 11), daarna nog twee uur na moeten spoelen was daarna nog rose, later was de keel ontstoken, kon niet nauwelijks slikken alleen nog met veel pijn en trok verder als hersenvliesontsteking, dit gebeurde na een week van de mondbehandeling hier in nl, tijdens een vakantie, daar zit je dan in een vreemd land. Daar 2-3 dagen ziek op bed gelegen en via antibiotica bestreden.
Bij een controle een half jaar later, door mijn tandarts bleek dat een voortand een zwart plekje op zat waarvan ik dacht dat het een gaatje was, de mondhygieniste was vergeten.
Gewoon Horror, als je dan weet dat bij een steekproef, veel praktijken teveel bacterien heeft o.a. (1/3 legionella)in het spoel/koel-water, wordt je ook niet erg vrolijk van.
Dus als je dan over risico's spreekt van eigen gebruik, of het oplopen van een virus, veel betalen (kost minimaal 50 euro, of het nu vergoedt wordt of niet), het niet kunnen spoelen van de mond na behandeling (zijn toch allemaal chemische reststoffen), het vergeten van een van de voortanden, plus ondeskundig gebruik kleurstof, en de wachttijd mogelijk voor een nieuwe behandeling (meer dan 2 maanden)
is de keuze van het bestellen van een haakje en het zelf proberen, makkelijk genomen.
Overigens mag iedereen of elke assistente het doen bij de tandarts, bij mij was het laatst gedaan door een gediplomeerde mondhygieniste.
Nou vandaag dus maar even een haakje van 3 euro bestellen.

4108
van: an
geplaatst op  27-03-2009 / 17:43 uur

Het zelf gebruiken van een tandartshaakje ofwel sonde genoemd, is echt niet verstandig en heeft zeker niet hetzelfde effect als een stoker of floss. sorry maar van deze tip wordt ik echt niet vrolijk. Je kunt echt schade aan je gebit en tandvlees aanbrengen, zodat je tandvlees terug gaat trekken. tandvlees wat eenmaal terug getrokken is komt nooit meer terug. Je tandvlees is samen met je bot wel de fundering voor je tanden!!

3754
van: Linda
geplaatst op  24-11-2008 / 20:24 uur

ik wil het zelf "stunten" met een tandartshaakje sterk afraden. Denk eens aan de schade die je aanbrengt aan het glazuur. Ruw glazuur levert alleen maar meer aanslag en tandsteen op!!! In dit geval is goedkoop duurkoop, want uiteindelijk levert het alleen maar problemen en daarmee hoge tandartskosten op.

2603
van: J. Suierveld
geplaatst op  05-10-2007 / 16:34 uur

het makkelijker gezegd dan gedaan om een tandartshaakje aan te schaffen om zelf je tanden schoon te houden. Ik heb alle drie de apotheken hier in de stad gevraagd en ook de drogisterij, maar geen van allen kunnen mij aan een haakje helpen. Kun jij me aan zo\\\\\\\\\\\\\\\'n ding helpen?

2530
van: sabine
geplaatst op  29-08-2007 / 14:01 uur

heb reeds een tandartshaakje gehaald en ben zeer tevreden. ik poets ook mijn tanden met een oplaadbare tandenborstel en ze zijn ook veel witter. vind mijn tanden zeer belangrijk.een mooi gebid is alles voor mij.ik dank u