Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Warme voeten

Je verwarming kan een graadje lager met de volgende tips.

Draag in de winter geen lage schoenen met sokken onder je broek.
Je houdt dan als je zit een stukje bloot been over dat gauw koud aanvoelt, vooral als je zoals ik plavuizen hebt zonder vloerverwarming.

Ik heb een paar hele dikke zachte sloffen gekocht van 25 cm hoog en dat voelt toch lekker huiselijk en comfortabel aan en staat nog leuk ook.
Als ik boven uren achter de computer zit, heb ik een heerlijke dikke voetenzak, waar ik met twee voeten in kan.

Mannen vinden deze tips wellicht overdreven, maar zij hoeven daar ook niet aan mee te doen. Omdat genetisch bepaald is dat mannen het niet zo gauw koud hebben als vrouwen ;-)

Ingezonden door: Delia

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
11627
van: Aatje
geplaatst op  06-05-2016 / 12:14 uur

Vloerverwarming aangesloten op een CV installatie is zuiniger in gebruik dan radiatoren. Maar als je in een goedkope huurwoning moet wonen, waar je niet eens vloerverwarming en dubbel glas MAG installeren, dan moet je andere oplossingen vinden.

In huis loop ik op nep-crocs. Van die schuimplastic klompen, die bij de Action en Scapino voor een paar euro te koop zijn. Je loopt dan voornamelijk op lucht en het isoleert je voeten goed van de koude vloer. Sokken en Crocs is samen warmer dan die spaanse sloffen.

Mijn installatie maakt alleen warm water als de verwarming aan staat. Niet mijn keuze, maar de verhuurder heeft er lak aan, dat de huurders hoge energiekosten moeten betalen.

Ik zet dus de CV 's morgens even aan als ik wil douchen. Dan gaat het uit en alleen aan als ik warm water nodig heb voor schoonmaken. Op een winteravond gaat de CV nog even aan, en dan ga ik vroeg naar bed met de CV uit. Mijn bed is altijd warm: Ik heb een waterbed waarvan de verwarming me 50 euro per jaar kost, heb ik gemeten. Dat is goedkoper dan het hele huis verwarmen met de dure CV installatie.

Het is niet zo gezellig als een warm huis, maar ik heb nou eenmaal heel weinig te besteden en in een onverwarmd huis is het lang niet zo koud als op straat.

8894
van: Lianne
geplaatst op  16-01-2013 / 21:32 uur

En wat betreft de fleecedekens, die zijn idd heerljk warm. En ze zijn ook heel geschikt om er een superwarme sprei van te maken. Duik dan gewoon even in de sjalenbak bij kringloopwinkels en naai ze aan elkaar. Met verschillende kleurtjes maak je er vast wat moois van.

8893
van: Lianne
geplaatst op  16-01-2013 / 21:28 uur

Heel erg bedankt voor je tip. Nu begrijp ik eindelijk waarom 's avonds mijn voeten en onderbenen zo koud zijn. Ja, ook ik draag sokken en lage sloffen. Ik ga dus snel op zoek naar hogere pantoffels!

7142
van: jojootje
geplaatst op  07-11-2011 / 22:38 uur

Bij de Action (en Blokker en Xenos en noem maar op) kun je van die fleecedekens kopen waar je je armen door kunt steken (mouwen dus). Heerlijk warm en toch meer dan genoeg bewegingsvrijheid. Grote aanrader want je hoeft zo minder warm te stoken in huis (= besparen!)

6085
van: Mia
geplaatst op  01-03-2011 / 18:48 uur

1/2 tubetje rozemarijnzalf van Weleda en ik had voor het eerst sinds 57 jaar geen koude voeten meer,
Klinkt wonderbaarlijk maar ik had alles al geprobeerd tot bergschoenen in huis aan toe.
Echt een wondermiddel.

4725
van: monique
geplaatst op  07-12-2009 / 22:02 uur

Jawel sloffen in maat 44 makkelijke tip. Koop een fleece deken van 3 euro leg op een stukje dubbel gevouwen stof sokken, knip RUIM om het model sok heen. Aan elkaar naaien en klaar. Fleece is gemaakt van plastic en isoleert enorm.Het stuk wat U overhoud kunt u nog om een kussen voor de kat of hond doen of voor U zelf.

4468
van: Nellie
geplaatst op  11-09-2009 / 22:24 uur

Even terugkomend op vloerverwarming..... ik kreeg het advies om het uit te zetten omdat mijn radiators niet warm werden en dat vloerverwarming meer energie verbruikt om water in meters leiding te verwarmen en dan plavuizen verwarmen dan de radiator.
Mis het wel want voeten waren behaaglijk warm.

4403
van: Lisette
geplaatst op  13-08-2009 / 22:16 uur

Heb zelf vloerverwarming en in dewinter als het vriest doet hij het uitstekend, want als je voeten warm zijn, word je hele lijf warm.. Het is een investering maar uiteindelijk levert het minder stookkosten op , want de warme lucht stijgt naar boven..

3813
van: cathy
geplaatst op  16-12-2008 / 23:14 uur

Mijn man lijdt aan koude voeten, ik niet, want ik draag binnen twee paar dunne wollen sokken over elkaar!!

3787
van: sandra
geplaatst op  09-12-2008 / 19:17 uur

@vincent, onderzoek geeft uit dat vrouwen veel minder doorbloeding hebben van de voeten en handen vandaar eerder koud, vet is niet warmer, wat een onzin ging ik direkt minder bewegen meer eten.
Ja heerlijk pantoffels met sokken aan das heerlijk warm

3423
van: spaanse sloffen
geplaatst op  11-08-2008 / 21:26 uur

in allerlei maten straks weer in de aanbieding bij bv. scapino of kruidvat voor € 3,-

2862
van:  Han.
geplaatst op  22-01-2008 / 07:32 uur

Er zijn voor mannen best wel warme sloffen te krijgen bv spaanse sloffen lekker warm en tot maat 48 verkrijgbaar ook in hoge modelen,

2343
van: Jack
geplaatst op  31-05-2007 / 22:25 uur

wat te denken van een lekkere plaid die iets meer bedekt dan alleen je voeten en enkels.....

2153
van: Linda
geplaatst op  25-03-2007 / 14:20 uur

misschien zelf dikke sokken gaan breien??!!

2136
van: Vincent
geplaatst op  21-03-2007 / 08:48 uur

Onzin, mannen hebben het genetisch bepaald echt niet warmer. Het omgekeerde is eerder waar, uitgezonderd de veel te dikke mannen. Als je praat over normale mannen en vrouwen van hetzelfde gewicht dan zijn vrouwen in het voordeel. Vrouwen hebben een vetlaag die over hun hele lichaam is verdeeld. Bij mannen hoopt het vet zich op rond de buik. Daarom kunnen een heleboel (net iets te dikke) vrouwen met een naveltrui in de winter lopen terwijl ik als man een dikke jas aan moet.

Ook ik heb koude voeten dat komt door de luchtstroming veroorzaakt door de CV. Lekkere warme sloffen voor maat 44 zijn er niet.