Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Papier-maché

Papier-maché is een prima materiaal om potjes, schoteltjes, opbergkistjes en dergelijk te maken. Papier-maché is ook makkelijk te bereiden. Je krantenstrookjes knippen en deze op een met vaseline bedekt bord plakken. Smeer met een kwast of met je vingers een beetje behanglijm op de krantenstrookjes die je op het bord hebt geplakt, vervolgens plak je meerdere strookjes op de vorige laag strookjes zodat de laag papier-maché dikker wordt. Je kunt zelf beslissen hoeveel lagen je op het bord wil plakken.

Je kunt ook andere vormen nemen om krantenstrookjes mee te beplakken, bijv. een potje of een (vierkant) bakje waar je nootjes in doet.

Ingezonden door: Erwin

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
11840
van: Lydia
geplaatst op  10-01-2017 / 12:39 uur

Ik zou graag willen weten hoe je precies papiermache kan maken?
Bedankt, Lydia

3899
van: zomervlinder
geplaatst op  21-01-2009 / 15:43 uur

Ik maak op deze manier schilderijen, laatst heb ik met behulp van ziekenhuishandschoentjes(mooi scrabbelwoord) hele mooie handen gemaakt, die eruit staken.
Als een schilderij af is, doe ik er altijd een laagje kleurloze lak overheen, ook glitterlijm geeft een mooie finish.

2716
van: Evelyn
geplaatst op  02-12-2007 / 22:42 uur

Heb je foto's van voorbeelden?
ik vind het een leuk idee, maar hoe maak je het weer schoon?