Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Bespaar kwasten & terpentine

Bespaar op terpentine en zorg dat je geen keiharde kwasten op zolder hebt liggen. Als je, je verfkwast schoonmaakt zet hem dan eerst in een oud smal potje of bekertje, laat hem inweken en draai er een beetje mee,

Vervolgens goed uitspoelen. Maar dan ben je nog niet klaar!

Was je kwast daarna net zo lang met gewone huishoudzeep uit totdat er totaal geen verf meer uitkomt. Je zult verbaasd staan hoeveel verf er dan nog uit komt.

Gebruik ook van die doorzichtige plastichandschoenen.Die koop je goedkoop per 50 of 100 stuks. De dikkere afwashandschoenen kan ook, die gaan iets minder snel kapot maar kosten ook iets meer.

Het is gemakkelijk en spaart terpentine.

Ingezonden door: Delia

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
10923
van: Leo
geplaatst op  22-04-2015 / 12:44 uur

om te zorgen dat je schone kwasten zacht blijven kun je ze i.p.v. rauwe lijnolie ook in de gewone slaolie zetten. Werkt net zo goed; alleen moet je dit wel goed uitspoelen met warm water als ze weer gaat gebruiken.

5735
van: Jan
geplaatst op  01-11-2010 / 20:58 uur

Zet je kwast na het schilderen in een poje
met schoon water. Dan kan je de volgende dag gewoon verder schilderen.
Met de zelde kleur.

3793
van: slim omgaan
geplaatst op  12-12-2008 / 16:05 uur

Ik maak mijn kwasten schoon in bv terpetine. Het gebruikte doe ik in een lege fles. En dit gebruik ik weer voor de eerste spoeling. als je veel gebruikt . En het lang laat staan valt het verf naar de boden en kan je het redelijke heldere afgieten naar een ander lege fles en dan heb je redelijk schone spoel middel.

3770
van: Nico Been
geplaatst op  28-11-2008 / 21:20 uur

Leg je kwast in het vriesvak ,eerst wikkel je het in aluminium folie en dan in een plastic zakje dan kan je de volgende dag gewoon verder schilderen ,zo kan je hem weken bewaren.

3192
van: Marijke
geplaatst op  04-05-2008 / 21:36 uur

Ik spoelde mijn kwasten en rollers ook eerst uit. Of zette ze ook wel eens in een bakje terpentine. Bij rollers werkt dat trouwens niet. Blijft te veel terpentine in zitten of word alsnog hard. Later hoorde ik van iemand in aluminium folie wikkelen en in de koelkast. Werkt perfect, bij rollers en kwasten. Tenminste als je het bij het zelfde project houdt. Wel van te voren uitsmeren/rollen op een krant, dat de meeste verf eruit is.

3018
van: esther
geplaatst op  21-03-2008 / 22:20 uur

Tracey, bedankt voor je tip! ik ga dat in vervolg ook doen! bespaard veel op de verfbakken! Als ik weet dat ik een paar dagen later weer ga verven doe ik de kwats in een platik zakje en druk de lucht eruit,en om de verfbak deed ik ook een plastik zak. Drroogt er niets uit.

2818
van: Willem
geplaatst op  11-01-2008 / 16:58 uur

Kwasten zet je in de rauwe lijnolie. Alleen de overtollige verf eraf strijken is voldoende.

2708
van: Tracey
geplaatst op  27-11-2007 / 17:35 uur

Wat ik altijd doe als ik ga verven: Ik wikkel een plastic zak om de verfbak. Na afloop haal ik de plasticzak eraf, en je hebt weer (ik bedoel: nog steeds) een schone verfbak! Scheelt veel gepruts met water, wat tijd, geld en milieu spaart.

2706
van: nel
geplaatst op  23-11-2007 / 16:34 uur

Ik draai gebrukte kwasten in een (gebruikt) boterhammenzakje en leg ze in de diepvries tot de volgende keer. (enige nadeel = wel in zelfde kleur blijven ongeveer)