Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Friteuse uit

Zodra de frituur temperatuur is, gaan de snacks erin en zet ik de friteuse uit. De olie blijft nog lang genoeg heet.
De snacks uit de supermarkt zijn overigens tien keer goedkoper dan die uit de snackbar.

Ingezonden door: Reginald

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
8904
van: Bredanaar
geplaatst op  24-01-2013 / 19:55 uur

Het volk uit Breda staat nochthans bekend als Bourgondisch, Myriam!
Misschien heb je het gewoon niet getroffen met je partner. Op culinair gebied dan toch:-)
Voor verse frietjes wil ik inderdaad ook graag aanschuiven.

8899
van: myriam
geplaatst op  20-01-2013 / 12:56 uur

ikzelf ben een vlaamse deerne, mijn partner is van Breda, dus nederlander..... Ik hou heel erg van koken, bakken maar ook van lekkere verse frietjes....ik kook gevarïeerd, als het kan met verse groenten, is het niet mogelijk dan is zijn het diepvriesprodukten... ik bak mijn brood met meel van de molen.... en snij mijn frietjes zelf... en inderdaad Mijn Partner heeft veel moeten leren eten, kende eigenlijk niets, dan indonesische kost met vet spek, bruine bonen met rauwe uit en vers spek..... en diepvriesfriet !!!

7516
van: kampertje
geplaatst op  08-01-2012 / 17:28 uur

Ik lees hier op deze site heel veel goede tips, maar wat voor een onzin lees ik hier over kampertjes!!
Kampertjes zouden alleen maar uit de frituur eten!
Nou ik kan je vertellen, dat er op het kamp beter wordt gegeten dan in menig burger huishouden.
Bij ons bijna dagelijks verse groenten, een aardappeltje en een lekker stukje vlees.
Oordeel niet als je ons niet kent, of kom anders eens een paar dagen bij mij logeren, dan laat ik je zien hoe wij eten en leven!

5292
van: aap
geplaatst op  02-06-2010 / 12:34 uur

das wel heel skraal
zo krijg je festival frituurwerk :S

4921
van: Jimmy
geplaatst op  22-02-2010 / 12:57 uur

@Hans, kan niet door de beugel en tijd voor een pittig gesprek of een vermaning van je arts.

Maar het klopt. Als je de olie naar 200 graden brengt en je zet hem uit terwijl je er een paar snacks in gooit zorgt de restwarmte voor het gaar worden, maar of dit lukt met een volle pan bevroren patat? Ik denk dat het apparaat dan teveel afkoeld en hier nog en tip:

Laat het apparaat (vooral op koude dagen) lekker op het aanrecht afkoelen. De warmte die daarbij vrijkomt bespaard weer iets op je gas verbruik want die pan zal langere tijd warmte afgeven aan zijn ongeving.

4893
van: Hans
geplaatst op  11-02-2010 / 19:41 uur

Ik zit hier ook met een huisvrouw die niet kan koken en het vertikt te leren. Alles komt hier uit de vetpan en groente vind ze vies. Mijn kinderen zijn zeer zwaarlijvig en vertonen dezelfde desinteresse voor goede en lekkere voeding als hun moeder. Ik zou ook wel een vriendin erbij willen hebben die goed kan koken maar waar vind ik die tussen die geëmancipeerde Hollandse koeien?

4892
van: Eric
geplaatst op  11-02-2010 / 16:55 uur

Hoi Twan, mijn vrouw vertikt het ook om fatsoenlijk te koken net zoals mijn moeder vroeger en ook haar moeder. We zitten gewoon met een paar nederlandse generaties die niet willen en kunnen koken omdat ze te lui of te lamlendig voor zijn. Gelukkig heb ik een lieve buitenlandse vriendin die wel kan koken voor mij en mijn kinderen. Binnenkort zet ik mijn luie vrouw maar eens aan de straat en mag ze lekker weer terug naar de aartsluie respectloze moeder en kunnen samen elke dag uit de frituurpan eten.

4828
van: Maria
geplaatst op  17-01-2010 / 21:30 uur

Ik heb geen frituurpan in huis en ik wil er ook niet een. Frikandellen bak ik in de koekenpan in olijfolie, verder eten we eens in de 2 maanden patat of andere aardappelhapjes uit de oven. Als we zin hebben in een kroket, dan halen we die bij de snackbar. Maar dat gebeurt sporadisch.

4762
van: Twan
geplaatst op  21-12-2009 / 15:18 uur

Ik kom uit een gezin waar alleen maar uit de frituurpan gegeten werd. Als mijn moeder zij dat ze ging koken bedoelde ze dat ze de frituurpan aan ging zetten en een paar dozen goedkope snacks ging opwarmen. Ze had nog nooit van d’r leven iets vers gemaakt of een groente gegeten, eten was een noodzakelijk kwaad en moest maar zo goedkoop en snel mogelijk gebeuren. Als ik bij familie en vrienden kijk zie ik hetzelfde, overal word ‘eten’ als een noodzakelijk kwaad gezien. De Nederlandse vrouw is zo ‘geëmancipeerd’ dat ze geen fatsoenlijk maal op tafel kan zetten. Nu heb ik gelukkig een Indische vrouw en veel buitenlandse vrienden waar goed en lekker eten heel belangrijk is. Maar met grote tegenzin ga ik wel eens eten bij mijn eigen familie die macaroni met tomatenketchup als delicatesse beschouwen. Varkens en afval-eters zijn wij Nederlanders, het mag niks kosten, het mag nergens naar ruiken en het mag zeker nergens naar smaken.

4665
van: Tanja
geplaatst op  14-11-2009 / 16:46 uur

Alleen kampers en paupers eten dagelijks uit de frituurpan.

4663
van: Anika
geplaatst op  14-11-2009 / 14:15 uur

Betreft het vieze luchtje in het huis dat hoeft niet. Ik zet de frituurpan altijd in de schuur , deur open en de lucht vliegt lekker naar buiten en je huis blijft vetvrij. De buren doen het ook dus geen gezeur van overlast. Ik moet wel zeggen wij gebruiken hem niet meer zoveel, tja de kinderen zijn de deur uit.. Dat waren de grootverbuikers..
Maar moeders kookte altijd ook verse groenten e.d. voor ze, dus vitamientjes kwamen ze niet tekort!!!!!!

4603
van: Jeannetekeje
geplaatst op  24-10-2009 / 12:06 uur

Ik doe het zelfde als ik met mijn autoke(kadet uit 80) op de snelweg rijd. Ik geef 10 seconden volll gas, ga 10 seconden uitrollen, en vervolgens weer vol gas (indien ik na uitrollen nog niet op eind bestemming ben). zo bespaar ik enorm veel geld. op de fiets doe ik het zelfde, alleen wanneer ik hellingaf rijd. als ik het licht snel genoeg aan en uitknipper (zo snel dat je het niet merk : 50 maal per sec), kan ik op de zelfde manier ook veel stroom besparen!

bedankt voor de tip van de frieteuse!!!!!.

4549
van: Natja Sluterie
geplaatst op  04-10-2009 / 21:14 uur

Alles wat uit een frituurpan komt is geen eten maar snacks. Dus mensen die elke dag uit de frituurpan eten zijn kampers.

4545
van: Monique Sylla
geplaatst op  04-10-2009 / 00:53 uur

Wij doen ongeveer hetzelfde met het verwarmen bij het afbakken van broodjes in het weekend. We doen de broodjes meteen in de oven, de oven gaat op 200 graden en we laten de oven 10 minuten aan, na 10 minuten gaat de oven uit, maar blijven de broodjes er nog 10 minuten in. En klaar is het brood, voor minder!

4532
van: JJ
geplaatst op  02-10-2009 / 08:53 uur

Ik heb een frituurpan met statiegeld bij elkaar gespaard. Het is er een waar je geen vet aan toe hoeft te voegen.
De besparing bestaat er uit:
veel minder calorieën en je kunt er kruiden aan toevoegen zoals bijvoorbeeld curry. Je hebt dan minder zout nodig en dat is gezonder
de friet is klaar sneller klaar dan met de gewone frietpan . Je hoeft niet voorverwarmen. De friet gaat zo uit de vriezer er in en wordt echt lekker knapperig. (750 gram in ongeveer een kwartier op tafel)
Ook aardappeltjes zijn er in te bakken met een eetlepel olie ben je al klaar.
Ik wok er ook in.
ik heb maar een pan nodig voor verschillende dingen (ruimtebesparing,)
lekkere, gezonde gerechten

4528
van: Ikke
geplaatst op  01-10-2009 / 00:16 uur

Inderdaad zuigen de snacks zich met deze werkwijze vol met (ongezonde) vetten.
Als het beter was om zonder stroom te frituren dan zou de snackbar om de hoek dat allang ingevoerd hebben.
Daarnaast mag je je afvragen welke kwaliteit frikandellen mensen hebben die er €0,10 per stuk voor betalen.
dat kan alleen maar massavlees en vulmiddel zijn.
Duurzaam en goedkoop gaat niet samen op dit gebied

4488
van: harry
geplaatst op  19-09-2009 / 15:32 uur

Tja,

ik neem aan dat je niet dagelijks op deze vetterotzooi bent aangewezen? je huis ruikt toch niet dagelijks naar friet, frikandellen en frituurdampen, aldi-bier, en lidl-sigarettendampen.

je krijgt wel meer calorieen voor mindergeld.

4374
van: ineke
geplaatst op  23-07-2009 / 21:57 uur

hallo, een reactie, niet zozeer of het goedkoper of duurder is, maar zeker ook lekkerder: aardappelen in stukjes snijden, afspoelen en drogen met een schone doek. een dun laagje oflijfolie in een gietijzeren/braadpan. de stukjes even voorbakken en dan nog een 2e keer bakken. veel werk,minder nodig, vanwege het wachten tussendoor verdwijnt je hongergevoel. Maar mijn kinderen vinden dit veel lekkerder!

4354
van: Sonja B
geplaatst op  07-07-2009 / 21:30 uur

Hannah

Met zijn 2 en een volle zak friet(een kilootje) leeg eten is niet ranzig dan? Hoeveel snacks prop je er dan nog in?

4344
van: Luus
geplaatst op  03-07-2009 / 21:38 uur

Ja, idd hoe meer personen hoe goedkoper. Want, telkens voor 2 personen de pan aan te zetten is niet te doen. Wel als je met zijn 5-en ervan moet eten. Anderhalve kilo patat is 1,20 euro ongeveer, frikandellen 2,00 euro voor 20 stuks is 10 cent per frikandel. En dan nog het vet 2,55 euro (per fles kan ik 5 keer van), zeg maar 50 cent per keer. Laten we erop houden dat je 5,00 euro kwijt bent met alles erop en aan. Die snackbar kost me drie a vier keer zoveel, moet er nog heen rijden ook en heb koude patat.

Idd, pan niet uitzetten, dan zuigen de snacks zich vol, dan heb je slappe patat.

4328
van: ikky
geplaatst op  25-06-2009 / 15:06 uur

Sander heeft gelijk imho.Heel ongezond. Om goed te frituren heb je een goede temperatuur nodig. Bij het indoen van de snacks daalt de temperatuur zeker met zo'n 20 graden, waardoor er niet goed gebakken wordt met als resultaat veel te vette snacks

4289
van: ron
geplaatst op  28-05-2009 / 22:54 uur

wij zijn met zijn vijven even naar de snackbar kost ons 12 € 5x frituren 58 € ik denk dat we de helft verdienen ik denk hoe meer gezinsleden
hoe meer je terug verdiend

4181
van: Hanna
geplaatst op  13-04-2009 / 20:56 uur

Patat bij de snackbar kost ongeveer 1,50 per persoon. Dat is 3,00 voor ons beidjes.

Samen eten wij ook wel een zak patat leeg. Dat is een goedkope zak van 1,00. Daarnaast frituurvet, twee bakken van ongeveer 5 euro de stuk (als het niet meer is.) Daarmee kun je officieel maximaal 5 keer frituren, anders wordt het vet ranzig. Dus dat is 2 euro aan frituurvet per maaltijd. En daarnaast kosten voor stroom.

wij zijn nu van mening dat het bijna overeenkomt. (alleen de snacks zijn wat duurder bij de snackbar) We hebben onze frituurpan weggemikt en kopen nu bij de snackbar of eten patat uit de oven!

4065
van: anja
geplaatst op  18-03-2009 / 19:37 uur

zelf frituren is voot losers

4055
van: Sander
geplaatst op  17-03-2009 / 15:25 uur

Heel ongezond. Om goed te frituren heb je een goede temperatuur nodig. Bij het indoen van de snacks daalt de temperatuur zeker met zo'n 20 graden, waardoor er niet goed gebakken wordt met als resultaat veel te vette snacks

3989
van: marco
geplaatst op  04-03-2009 / 11:05 uur

ja lekker z,n kroket die zich volzuigd met vet

3981
van: yvonne
geplaatst op  28-02-2009 / 21:48 uur

Die frituur-zut uit de supermarkt mag wel goedkoper zijn maar ik heb niet veel zin om in de vetdampen te staan thuis.