Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Lekker wokken

Bij het wokken (roerbakken) blijven niet alleen de vitamines beter behouden, tevens is het een energiezuinige methode van voedselbereiding. De essentie van wokken is, dat door het grote panoppervlak er een grotere warmtebron ontstaat waarmee het voedsel wordt bereidt. Behalve de standaard lichtere wokken, zijn er in de handel ook gietijzeren wokken verkrijgbaar. Deze houden de warmte langer vast en zijn hierdoor nog energiezuiniger. Om optimaal gebruik te maken van de wok, gebruik dan bij voorkeur een grote vlam. Het voedsel wordt zo in een korte tijd gaar. Om aanbranding te voorkomen moet wel het voedsel in beweging blijven, vandaar "roerbakken".

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
1145
van: Christien
geplaatst op  28-02-2006 / 16:15 uur

En een snelkookpan?
Je eten is supersnel klaar.
Vitamines worden behouden doordat het eten gaar word d.m.v. stoom. Maar 1 kopje water.
Je hebt maar 1 pan nodig, want de aardappelen kunnen onderin en de groeten in een mandje erbovenop.
En lekker! Er gaat weinig van de smaak verloren!

969
van: Elisabeth Diamond
geplaatst op  14-01-2006 / 10:33 uur

Leuk om deze tekst te lezen. Ik ben het er helemaal mee eens. Ik mag graag een wokgerecht voor mezelf maken. Erg lekker en lekker snel klaar. Mooie informatieve site overigens. Mijn complimenten hiervoor!
Elisabeth Diamond (web-log: creatief besparen)