Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Meer aardappels

Plant in april een ontkiemende aardappel in een grote pot of in een boodschappen tas. Dit kan in de tuin, op terras of op het balkon.
Er komt een enorme plant op. Wanneer de bladeren geel worden (sept/okt) is je oogst klaar.

Afhankelijk van het aantal aardappels dat je plant, een of meerdere potten/tassen, je moet het wel wat de ruimte geven. De tassen moeten voorzien zijn van enkele gaten (zijkant) zodat het water er niet in blijft staan, omdat de aardappels anders gaan rotten.

Ingezonden door: Marjan

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
11644
van: ingrid
geplaatst op  12-05-2016 / 14:51 uur

Aardappels zijn sinds de oogst van vorig jaar belachelijk duur in de winkel en ook nog bijzonder slecht. Voor meer dan een euro per kilo koop je een zakje waarvan de helft gaat rotten en de andere helft zoveel grijze en blauwe plekken heeft, dat je heel weinig eetbare aardappel overhoudt.

Die aardappel planttip is goed, maar let erop dat je gezonde aardappels plant. Anders heb je straks een balkon vol rotte stinkende troep.

9514
van: Eurootje
geplaatst op  11-10-2013 / 22:23 uur

Misschien een idee om de zak van 5 kilo te delen met de buren/buurvrouw/buurman. Dan kost het je op het moment van aankoop ook niet zo heel veel en je hoeft na een paar weken de helft niet weg te gooien omdat er zoveel scheuten aan zitten.

De tip met het aardappel poten ga ik zeker uitproberen.

8997
van: Lin
geplaatst op  15-03-2013 / 01:25 uur

Als er dan ook iemand met tips komt die het uitschieten van aardappelen of zelfs rotten weet te voorkomen? Ik doe met een zak van 2,5 kilo zelfs meer als 2 weken dus ik kan wel hardstikke leuk 40 kilo planten, maar waar laat ik ze in godsnaam zonder dat ze uitschieten?
En geloof me, na 3 maanden gaat een aardappel ook rotten hoor! heb het zelf meegemaakt whaha

8915
van: herretje
geplaatst op  09-02-2013 / 14:22 uur

Je kan heel veel groentens in potten doen. Meestal heeft de familie nog zat potjes over. Kruiden hebben niet veel ruimte nodig.
knoflook is ook een leuke plant en uien geven mooie bloemen.

8625
van: simone
geplaatst op  18-09-2012 / 20:55 uur

Ik heb het ook gedaan erg leuk ook om te doen...maar bij mij hier op en rond het dorp worden momenteel volop aardappels geoogst.
Als je aan de boer vraagt of je alles van de akkerrand weg mag halen is het vaak geen probleem ik heb vandaag en gister ruim 40 kilo gratis geraapt!

8603
van: Elvira
geplaatst op  10-09-2012 / 10:02 uur

super tip! lijkt met heel leuk om te doen en het bespaart ook weer geld.

Besparen kan je een sport van maken met als prijs dat je minder uit hoeft te geven. duurzaamheid en goedkoper.