Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Effectief met water

Een tip om water te besparen in de tuin is; wanneer het echt nodig is de planten water te geven, de planten beter een keer lang te besproeien, dan veel keer kort.
Bij het lang besproeien dringt het sproeiwater dieper de grond in en komt het waar het nodig is. Bij kort sproeien blijft het meer op het oppervlakte en verdampt het merendeel.

dus bij vier keer kort sproeien gaat er relatief veel water verloren.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
9136
van: Monique
geplaatst op  22-05-2013 / 17:03 uur

Plaats een regenton bij één van je regenpijpen. Zo heb je in periodes van droogte toch nog prima water voor de planten.

9114
van: Geertje
geplaatst op  12-05-2013 / 08:33 uur

Geef vaste planten (dit zijn planten die méér dan 1 jaar staan) zo min mogelijk water. Als je water geeft maak je alleen de bovenste grondlaag nat. Daardoor wordt de plant 'lui': hij maakt geen diepe wortels. Maar die bovenste grondlaag is ook de laag die het eerste uitdroogt bij droog weer. Geef daarom geen water: je planten maken diepere wortels aan en ze kunnen langere droogteperiodes doorstaan. Voor planten die net verplant zijn of planten die maar 1 jaar in de tuin staan geldt dat niet: die hebben nog geen tijd gehad om diepe wortels te maken.
Als de planten slap hangen op een warme dag hoef je niet meteen water te geven. Door hun blaadjes te laten hangen verkleinen ze het oppervlak waar zon op valt en daardoor verminderen ze de verdamping. Wacht tot de volgende ochtend. Staan ze er dan weer vrolijk bij, dan is er niets aan de hand. Hangen ze dan nog slap, dan moet je ingrijpen. Leg er een tuinslang naartoe die maar een héél klein beetje water geeft. Zo kan het water goed in de grond trekken in plaats van dat het wegloopt. Laat die tuinslang een paar uur liggen, zodat ook de diepere grondlagen nat zijn (want daar zijn de wortels van je plant dus intussen naar water op zoek). En dat water komt natuurlijk uit de regenton!

9089
van: marjan
geplaatst op  28-04-2013 / 21:48 uur

als ik kokend watermoet afgieten vang ik het hete water op en doe dat op het onkruid tussen de tegels, de volgende morgen is het verdord en makkelijk te verwijderen

8626
van: simone
geplaatst op  18-09-2012 / 20:57 uur

Ik sproei de tuin nooit maat ik spaar het water van de gewassen groenten en aardappels altijd op en dan gier ik het bij de plantjes in de tuin bijvoorbeeld de bloembakken.