Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

VoIP i.p.v. reguliere telefoonlijn

Bij IP-telefonie, Voice over IP oftewel: VoIP wordt internet of een ander IP-netwerk gebruikt om spraak te transporteren. Hierdoor is telefonie mogelijk op datanetwerken en ontstaat de mogelijkheid om de voorheen traditioneel gescheiden lijnen van spraak en data samen te voegen. Met andere woorden: je telefoonlijn kan je opzeggen (via de VOIP aanbieder porteren voor nummerbehoud), enkel internet moet je behouden!

Met VoIP bel je heel goedkoop via internet (zoals bellen naar vaste nummers binnen NL voor 3 cent, vast nummer Australië voor 12 cent) en naar een ander VIOP -waar ook ter wereld- bel je zelfs gratis! Je hebt de keuze uit pre-paid of maandelijks vaste kosten waarbij je onbeperkt kan bellen naar zowel vast als mobiel!

Bellen over internet kan op verschillende manieren:

  • met je gewone huistelefoon en een voipadapter,
  • met een voiptelefoon,
  • met een app op je mobiele telefoon,
  • met een softphone op de computer.

Er zijn diverse VIOP aanbieder waaronder BudgetPhone.

(VoIP is niet hetzelfde als VoDSL. Bij VoDSL wordt een virtueel circuit over een ADSL-lijn geconfigureerd zonder gebruik te maken van het internet protocol TCP/IP.)

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
10201
van: Roel Sannes
geplaatst op  06-07-2014 / 15:31 uur

Wil je goedkoop uit zijn met een mobiele telefoon en bel je weinig want dat is wel van belang bij dit produkt dan is er een mogelijkheid. Dit is bijvoorbeeld voor mensen die gebeld worden of ouderen die het mobieltje voor nood gevallen bij zich hebben.
Neem bij Simyo een prepaid aansluiting en je hoeft maar 1 keer per half jaar een keer te bellen en let op! Ik zeg bellen en niet opwaarderen zoals bij andere bedrijven zodat je snel met veel te veel tegoed blijft zitten.
Ik bel weinig en doe al twee jaar met 10 euro beltegoed en het is nog steeds niet op!!!

8887
van: iris
geplaatst op  15-01-2013 / 23:22 uur

Hoi Sanne,

wij bellen inmiddels een jaar via voIP. we betalen 10 euro per jaar voor de lijn (tel nummer) en verder pre-paid. af en toe zetten we 10 euro het account. het werkt super en is echt tig keer goedkoper!
bellen naar vasten lijnen (waar ook ter wereld)is heel goedkoop en bellen van voip naar voip is het helemaal gratis!
bellen naar gsm gaat wel wat sneller dus daar gebruik ik m'n gsm vaak voor als ik nog niet aan de m'n tax zit van m'n bundel..

echt een aanrader!

8756
van: Sanne
geplaatst op  19-11-2012 / 11:39 uur

Wie heeft er ervaring met internetbellen?
Is het veel voordeliger dan gewoon bellen?
Wij hebben naast onze mobiele tel. nog een vaste lijn en daar wil ik eigenlijk vanaf.