Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Speelgoedbank

Speelgoed is geen eerste levensbehoefte, maar door te spelen kunnen kinderen zich ontwikkelen. Ieder kind heeft het recht om te spelen, ongeacht de financiële situatie van de ouders. Voor veel kinderen is een cadeau met hun verjaardag of een cadeautje met de feestdagen (Sinterklaas en kerst!) niet vanzelfsprekend, laat staan zomaar iets tussendoor. Om die reden helpen de Speelgoedbanken deze kinderen om hun leven een beetje leuker maken.

In Nederland zijn diverse Speelgoedbanken, stichtingen met als doel het doorgeven van goed herbruikbaar speelgoed aan kinderen van ouders die het hard nodig hebben, maar dit (tijdelijk) niet meer kunnen betalen. Zij zamelen bruikbaar speelgoed in dat compleet en heel is en geven het door aan gezinnen die van weinig geld rond moeten komen.

Als je kind een U-pas heeft, kan je één keer per maand gratis twee stuks speelgoed uitkiezen bij de Speelgoedbank. Je kind mag dit speelgoed houden.
De Speelgoedbank heeft speelgoed voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Het speelgoed wat beschikbaar is, is ingebracht door mensen die het over hadden. Iedere maandagavond van 18.30 tot 20.00 uur is de Speelgoedbank in Nieuwegein geopend en is te vinden in buurthuis Kerkveld, Kerkveld 63a in Nieuwegein.

Niet alleen Nieuwegein heeft een speelgoedbak, ook Rotterdam, Wageningen, Amersfoort, Dronten, Zuid-Limburg en wellicht vindt je via Google nog meer zoekresultaten bij je in de buurt.

Gebruikt en nieuw speelgoed zijn welkom!
De Speelgoedbanken kunnen nog meer goed speelgoed gebruiken. Heb je speelgoed over, bijvoorbeeld omdat je kinderen de leeftijd te boven zijn? Spelletjes, Lego, buitenspeelgoed, babyspullen, nieuw speelgoed en speelgoed voor wat oudere kinderen zijn bijzonder welkom. Liever geen knuffels (vanwege hygiëne) en videobanden. Kijk dan naar de speelgoedbank bij jou in de buurt.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):