Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Home-Staging

Vrijwel iedereen heeft er wel eens wat van gehoord of gezien op de tv. In een huis dat al jaren onverkoopbaar blijkt, komt een superteam met timmerlieden en stylisten langs en gaan als een soort wervelwind aan de slag waarna vervolgens het huis de dag erna al is verkocht.

Home-Staging ofwel vastgoedstyling, is een succesvolle marketingtechniek binnen de vastgoedbranche. In Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en Duitsland is Homestaging inmiddels een bekend begrip geworden en wordt professioneel aangeboden als dienst of cursus. In Nederland en België is het inmiddels ook in opmars en neemt het beroep van Home-Stager een grote vlucht.

Een professioneel home stager of verkoop stylist, is een creatief persoon die te koop aangeboden woningen helemaal verkoopklaar maakt. Met vaak eenvoudige en handig ingezette middelen, kan zowel de verkoopperiode worden verkort, als ook de prijs aanmerkelijk worden verhoogd.

Wanneer er duidelijke zwakke punten van de woning zelf zijn, voert de Home-Stager kleine herstellingen en renovaties uit. Echter, in de eenvoudige gevallen zal deze de pluspunten van het huis in de kijker zetten door een knapperend haardvuur, een stoel op het balkon of een plant in de gang, de donkerste kamers een fris likje verf geven of meubels plaatsen in lege kamers. De belangrijkste principes van home staging zijn eenvoudig en voor de hand liggend. De eerste indruk van een woning is en blijft het aller belangrijkste, dus vaak beslissend. Hoofdzaak is dus dat de woning erg aantrekkelijk voor een ruim publiek van potentiële kopers wordt. Dan is het uiteindelijke resultaat een snelle verkoop voor de optimale prijs. Cijfers hebben uitgewezen dat verkoopsklarewoningen 80% sneller verkopen.

Onthou dat wanneer je zelf aan de slag gaat je je moet richten op een ruim publiek. Niet de zaken te veel naar je eigen smaak gaat inrichten! Denk aan termen zoals Feng Shui. Het doel van Feng Shui is om onze leef- of werkomgeving zo aan te passen dat een harmonieuze stroming van levenskracht gestimuleerd wordt. In de Chinese filosofie draait alles om harmonie en evenwicht tussen complementaire krachten Yin en Yang, zoals mannelijk en vrouwelijk. Homestaging is een techniek van het:
- voorbereiden
- ensceneren
- presenteren van een huis voor verkoop, zodat het huis..
- sneller zal verkopen
- tegen de best mogelijke prijs.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
8685
van: Anna
geplaatst op  09-10-2012 / 09:16 uur

Lijkt me best wel leuk werk!