Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Couchsurfing

Wil je wel met vakantie maar heb je niet het geld om lang in een hotel te blijven? Dan is goedkope maar ook erg bijzondere vorm van overnachten, couchsurfing, misschien wat voor jou! Couchsurfing, of te wel Banksurfen is een steeds populairdere manier om je vakantie door te brengen. Ook tv- reisprogramma's zorgen voor een bekendheid bij een breder publiek. Via de website couchsurfing maak je een profiel aan en vervolgens kan je overal ter wereld een avondje op iemand zijn "couch" blijven overnachten.

Couch betekent bank of sofa, dat wil niet zeggen dat men altijd op een sofa terecht komt. Soms krijg je een eigen kamer, soms alleen een plek op de grond voor een matje, of een plek in de tuin voor een tentje. Waar je terecht komt staat gewoonlijk op de gebruikerspagina. Je bent als lid niet verplicht zelf ook mensen onderdak te verschaffen, sommige mensen zijn immers voor langere tijd op reis of hebben geen plek voor gasten.

CouchSurfing is het grootste internationale, op internet gebaseerde gastvrijheidsnetwerk. In juli 2010 waren er ruim 2.000.000 leden. Leden kunnen andere leden vragen om overnachting, en men kan aangeven of er een slaapplek ter beschikking is voor andere mensen. Deelname is gratis, al kan men wel met behulp van een creditcard zichzelf authentificeren, en daarmee tegelijk een donatie aan het project doen.
Gasten en hosts betalen elkaar niet. Na het ontmoeten kan men andere couchsurfers aan de lijst van vrienden toevoegen (met verschillende betrouwbaarheid) of een referentie achterlaten. Bij extreme gevallen van misbruik (zoals seksuele intimidatie) worden leden verwijderd.

CouchSurfing streeft naar internationaal netwerk van mensen en plaatsen, maken educatieve uitwisselingen, verhogen collectieve bewustzijn, verspreid tolerantie en het vergemakkelijken van cultureel begrip. Als een community streven ze naar een betere wereld en geloven dat "couche surfing" één van de activiteiten is die hieraan zullen bijdragen en dit doel te bereiken. Het gaat niet niet om de meubels, het gaat niet om het vinden van gratis accommodaties waar je kunt overnachten, maar het gaat juist om het in contact met elkaar komen. Door het openen van de huizen, de harten en het openstellen van onze levens. Ze verwelkomen kennis tussen verschillende culturen en creëren connecties tussen oceanen, continenten en culturen.

Couchsurfing wil niet alleen de manier van reizen veranderen maar ook onze visie op de wereld.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
8868
van: wiljam
geplaatst op  12-01-2013 / 17:27 uur

het goedkoopst is thuis in je eigen couch liggen te stinken