Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Duurzaam met vloerbedekking

Wat voor een vloerbedekking je ook hebt liggen, je zal er lang mee willen doen gezien de hoge kostenpost bij aanschaf. Dus het willen bezuinigen op de levensduur van je vloerbedekking is logisch. Om de duurzaamheid te verbeteren zijn er een aantal, voor de hand liggende, bespaartips:

  • Zorg dat voor alle toegangsdeuren vanaf buiten deurmatten liggen. Een groot percentage van het vuil binnen, is ingelopen vanuit buiten. Door het plaatsen van deurmatten, zowel binnen als buiten, zorg je dat er minder vuil het huis in komt. De matten moeten wel regelmatig worden schoon geklopt. Een vuile mat kan immers geen vuil tegenhouden.
  • Doe je schoenen uit bij binnenkomst. Dit scheelt de inloop van overig zand en modder ed. dat nog in de schoenen is achtergebleven.
  • Gebruik op plaatsen waar veel wordt gelopen karpetten. De vloerbedekking op deze plaatsen zal daardoor minder slijten. Ze moeten wel net als de vloerbedekking, goed schoon worden gehouden.
  • Verplaats regelmatig je meubels. (Zware) meubels kunnen permanente deuken of zelfs scheuren in de vloerbedekking veroorzaken. Wanneer je de meubels regelmatig een andere plaats geeft voorkom je slijtage van loop plekken en diepe deuken.
  • Hou het schoon door goed te stofzuigen. Zeker wanneer je ook huisdieren hebt zoals honden en katten. Een goede zuigbeurt zorgt ervoor dat de meeste stofdeeltjes, zand, haren, mijt etc. zoveel mogelijk worden verwijderd. Dit zorgt niet alleen voor een schone vloer, ook blijft de vloerbedekking er dan verzorgd uitzien en krijgt het vuil niet de kans al te diep in te trekken tot de onderste vezels.
  • Gebruik jaloezieën of gordijnen om het meest felle zonlicht tegen te houden, op momenten dat de extra warme van de zon in huis niet nodig is.
    Zonlicht dat de kans krijgt intensief te schijnen op voorwerpen hebben te lijden onder de invloed van de UV-straling. Dus om schade aan de vloerbedekking zoals verkleuring of beschadiging van de structuur te voorkomen / verminderen, is het aan te raden de zon tegen te houden / te verminderen met gordijnen, jaloezieën of andere middelen.

Overigens een harde vloer zoals laminaat, parket en steen kunnen eenvoudig worden geveegd en gedweild. Om dit schoon te houden is geen energievreter van een stofzuiger nodig.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):