Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Tot slot

Begin de zindelijkheidstraining zodra het kind er klaar voor is. Het kind is er klaar voor als het zelf weet dat het geplast of gepoept heeft. Ook moet het kind de behoefte kunnen ophouden. Druk of dwang werkt averechts, peuters gaan zich dan verzetten. Beloon het kind als het met succes op het potje is geweest.

Je kan bijvoorbeeld plaatjes uit een reclamefolder knippen en als een beloning op een "beloon kalender" plakken als stickers. Kalender = papier met lijntjes en vakjes dat je duidelijk in het zicht hangt van de dreumes.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
4723
van: monique
geplaatst op  07-12-2009 / 14:24 uur

Je kind vanaf 6 weken op een potje? Ik geef BV en de mijne poept niet op uur en tijdstippen. Ik zou dus niet weten wanneer ik haar tussen door op een pot zou laten hangen. In elk geval poept ze 4 keer per dag en totaal heeft zij tussen de 8-12 luiers per dag. Ik laat haar niet in een natte l
luier liggen dus na enkele weken, gaf zij al aan door te huilen ik ben vies. Ik verwacht dus dat ze niet moeilijk zal doen om zindelijk te worden. In elk geval laat ik haar nu gewoon met rust en baby zijn. Een kind kost geld dat weet men van te voren.
Ik ben onverwacht moeder geworden en we hebben t geld er niet eens voor. Ik laat gewoon andere dingen staan dure kleding en merkjes hoeft van mij niet.. ook niet toen het wel kon. Voordat er oordelen komen over onverwacht moeder worden..nee ik ben geen tiener maar 40.

4475
van: Marjolein
geplaatst op  14-09-2009 / 11:04 uur

Jammer dat Anja en Marloes zo negatief reageren op de bijdrage van Ingeborg. Ik adviseer jullie het boek 'Je baby op het potje' van Laurie Boucke te lezen en denk dat jullie je mening na het lezen van dit boek herzien.

4353
van: Anja
geplaatst op  07-07-2009 / 20:57 uur

Als Ingeborg nu ook eens zo bezuinigen op d'r maandverband en inlegkruisjes i.p.v. op luiers voor een kind van 6 weken. Gewoon boven de pot als je de rode vloed ongeboren droesem voelt aankomen... dan bespaar je pas goed.

4352
van: marloes
geplaatst op  07-07-2009 / 12:10 uur

ik zit het verhaal van ingeborg te lezen en vind het echt absurd om een kind van zes weken al aan een zindelijkheids training te onderwerpen, echt belachelijk.
Als je aan kinderen begint weet je dat het je geld gaat kosten en om nou te gaan bezuigenigen op je luiers op die manier vind ik gewoon een vorm van kindermishandeling!
geniet gewoon van je kindje! Koop dan goedkope luiers en bezuinig lekker op jezelf met andere dingen!

1336
van: Saskia
geplaatst op  19-06-2006 / 14:35 uur

voordeel van de zomer is dat je je kind in de blote billen kan laten lopen en sneller op het potje kan zetten als je denkt dat het nodig is!

1118
van: Ingeborg
geplaatst op  17-02-2006 / 22:23 uur

Je kunt wachten totdat je kind anderhalf tot drie jaar is met het beginnen met plassen en poepen op een potje.... óf je kunt direct na de geboorte hier al mee beginnen. Ons tweede kindje is nu 6 weken oud, en wij besparen zo'n 3/4 van de poepluiers en ook heel wat plasjes door haar boven het potje te houden als ze plotseling wakker wordt, of erg onrustig ligt te bewegen. Met een geluid geef je aan wat er verwacht wordt, en al gauw merk je of ze haar best doet, of dat er geen interesse is. Ook rond de voeding is een goed moment. Bijvoorbeeld tussen de eerste en de tweede borstvoeding. Wij gebruiken katoenen luiers. Het scheelt trouwens ook stapels billendoekjes, zinkzalf etc. Zoek voor meer info op internet met zoekterm diaperfree. Psychologische schade? Ze weten vanaf het prilste begin niet beter dan dat het zo hoort, dus zijn niet bang voor het toilet. Natuurlijk geen dwang gebruiken!

37
van: henriĆ«tte
geplaatst op  07-06-2003 / 16:45 uur

Toen mijn kinderen klein waren gebruikte ik katoenen luiers .het voordeel hiervan vondt ik dat ze op een gegeven moment echt merkte dat ze nat waren .Met 2,5 jaar was er één dag en nacht droog·De andere alleen overdag en als hij een luier om kreeg was hij nat met slapen ,zonder luier bleef hij droog in z´n slaap.Maar omdat een kind in het begin stadium van z´n zindelijkheidstraining ook weleens een ongelukje heeft deed ik het in bed als volgt.Een zeiltje dwars over het matras en daar een dubbel gevouwen laken overheen in het gedeelte waar het kind ligt .Als het kind dan plast hoef je niet het hele bed te verschonen .En ze zijn meestal zo zindelijk omdat ze een nat bed vies vinden .