Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Milieu, katoenen luiers versus wegwerpluiers

Het gebruik van wegwerpluiers en katoenen luiers belast het milieu op een heel verschillende manier. Dit maakt een exacte vergelijking onmogelijk.

De katoenen luier is herbruikbaar en levert zo een besparing aan grondstoffen op. Helaas is de katoenproductie niet erg milieuvriendelijk, afgezien van de EKO-katoenen luiers. Belangrijk voor de mate van milieubelasting is de manier waarop de luiers worden gebruikt. Het aantal verschoningen, wastemperatuur en de manier van drogen.
Wegwerpluiers hoeven niet gewassen te worden. Dit bespaart vooral tijd en moeite. Daarnaast is de kwaliteit van wegwerpluiers tegenwoordig zo hoog, dat veel mensen deze verkiezen boven de katoenen luiers.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
4863
van: Francien
geplaatst op  03-02-2010 / 23:55 uur

•Ik zag bij bumbello leuke voordelige luiers! Op bumbello.nl

3416
van: ekobebe
geplaatst op  08-08-2008 / 21:22 uur

Katoenen luiers van BIO katoen koop je bij www.ekobebe.nl

Het is maar een Tip !

3036
van: Sander
geplaatst op  25-03-2008 / 14:56 uur

alternatief voor katoenen luiers zijn luiers van bamboe. Bamboe wordt milieuvriendelijker verbouwd dan katoen. Wij gebruiken nu bamboozles voor onze kleine en dat werkt perfect.

2570
van: Piet en Pluk
geplaatst op  20-09-2007 / 09:54 uur

ik snap er de ballen niet van mann
SJONgE JONGE JONGE

174
van: Annemarie
geplaatst op  29-07-2004 / 15:39 uur

Ook als je nog niet zeker bent of je het gebruik van katoenen luiers wel "volhoudt" i.v.m extra was etc. is het slim om via intenet (Marktplaats bijv) te zoeken naar tweedehands luiers. Daar worden bijvoorbeeld de normaal erg dure voorgevormde luiers voor een tiende van de nieuwprijs aangeboden! Aangezien je baby hard groeit, is dat vooral voor de kleine maten erg rendabel! Bovendien wijst onderzoek uit dat je kindje bij het dragen van katoenen luiers ook eeerder zindelijk is...weer extra voordeel!

135
van: C.A. Colijn
geplaatst op  26-05-2004 / 23:59 uur

Een tip om katoenen luiers weer wat mileuvriendelijker uit de bus te laten komen (en om meteen weer wat water te besparen), is om het badwater van je baby in de luieremmers te gieten om de luiers in voor te weken; hierna zijn ze ook makkelijk op de 60-graden was schoon te krijgen. Extra waspoeder of zeep hoef je er niet aan te te voegen.
Als je badolie gebruikt, of als de ontlasting al wat volwassener is, is dit misschien niet zo'n goede optie...?