Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

CV-pompschakelaar

In nieuwe CV-ketels is meestal al een CV-pompschakelaar ingebouwd. Deze voorkomt onnodige energieverliezen van de centrale verwarming. Het apparaat werkt gemakkelijk en is eenvoudig aan te sluiten indien de ketel er nog niet van is voorzien. De pompschakelaar zorgt ervoor dat de pomp van de ketel alleen draait wanneer het nodig is. Bij langdurige stilstand, zoals gedurende de zomermaanden, zorgt de pompschakelaar ervoor dat de pomp geregeld even werkt om het vastraken van de pomp, en dus onnodige reparatie, te voorkomen.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
1906
van: Ad
geplaatst op  23-01-2007 / 21:05 uur

Henk, kun je mij als leek vertellen hoe ik het doorlussen van de cv pompschakelaar naar de pomp van de vloerverwarming moet realiseren en wat heb ik daar dan exact voor nodig.
Ik hoor graag van je

1850
van: henk
geplaatst op  04-01-2007 / 18:33 uur

Ik heb de pompschakelaar doorgelust via een relais naar de vloerverwarming.Deze pomp loopt nu gelijk met de cv pomp.Met andere woorden als de cv pomp stopt wordt er geen warmte meer ge transporteerd en hoeft de vloerverwarmingspomp ook niet te draaien want het water van de CV staat stil