Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Schermbeveiliging

Om de monitor van je computer te beschermen gedurende een pauze, kan je de schermbeveiliging automatisch laten inschakelen. Stel een korte tijd in en neem bij voorkeur het "zwarte scherm" als screensaver, zeker in een kantoorachtige omgeving (meerdere computers) levert dit een aanzienlijke energiebesparing op.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
9596
van: HB64
geplaatst op  11-11-2013 / 14:22 uur

Platte computer beeldschermen hebben een constant energieverbruik, ongeacht de kleur die weergegeven wordt. Bij ouderwetsche beeldschermen maakt het wel degelijk uit. Maar die oude schermen verbruiken zo wie zo meer energie, en kun je daarom beter niet gebruiken.

6344
van: tymusz
geplaatst op  12-05-2011 / 12:06 uur

zwart scherm of iets anders maakt qua stroomverbruik niets uit (op een LCD/TFT) :de backlight moet toch werken, en het zwart maken van het scherm kost meer stroom dan het wit maken: de LCD moet namelijk aan om het licht tegen te houden.

voor een beeldbuis kan het wel iets uitmaken, maar niet veel.

volgens mij is dit nog uitgebreid bij mythbusters (oid) voorbijgekomen

3033
van: theo
geplaatst op  23-03-2008 / 15:16 uur

nog geen ervaring

1236
van: Alex
geplaatst op  30-04-2006 / 17:42 uur

Monitoren die voldoen aan de energy star beschikken over 'power management'. Wanneer de monitor uit moet kun je in Windows of het BIOS instellen. Dit geld ook voor diverse (deel) apparaten in de computer, zoals de harde schijf.